V kabině Zbrojovky před jarem pět nových tváří

V kabině Zbrojovky před jarem pět nových tváří

B r n o - Zbrojovka optimalizuje soupisku pro jarní část ligy. U pěti nových hráčů již je jasné, v jaké formě budou ve Zbrojovce působit. Klub naopak opouští šestý ze zimních nováčků, Filip Serečin.

Trenéru Kotalovi se v zimě ohlásilo postupně šest nových hráčů, pět z nich bude v klubu působit i v jarní části. Pokračovat v Brně naopak nebude Filip Serečin. "S Filipem jsme se nakonec nedohodli na podmínkách profesionální smlouvy, kádr tedy opouští," řekl na adresu slovenského hráče sportovní ředitel klubu Zdeněk Kudela.

U ostatních hráčů už je jasné, v jaké formě se ponese jejich působení ve Zbrojovce. Níže přinášíme souhrnné informace (i s délkami smluv). Některé smlouvy se ještě finalizují, podmínky jsou ovšem již domluveny. Hráči dnes absolvovali fotografování, spolu s nimi se fotil i Jakub Šural, který se vrátil z reprezentační akce (více o tom píšeme zde).

Řada hráčů, kteří jsou v Brně pod smlouvou, bude na jaře působit na hostování v jiných klubech. O Avdićovi, Fallovi, Janoščinovi a Doležalovi jsme již informovali, v HFK Olomouc by měli pokračovat Varaďa a Drbal, v Líšni Stehlík a Halaška, v Prostějově bude spolu s Karlem Kroupou i Martin Sus. Ve Znojmě by měl působit Pavel Lapeš a pokračuje samozřejmě i hostování Michala Škody v Českých Budějovicích. Kompletní seznam hráčů na hostování přineseme v samostatném článku.

Zimní posily Zbrojovky

Lukáš Zoubele: Přestup z Jablonce (tabulková cena). Smlouva do 30.6.2016 (finalizuje se). V přípravě 5 zápasů, 259 minut, 1 gól, 2 asistence.

Josef Čtvrtníček: Přestup ze Slovácka (tabulková cena). Smouva do 30.6.2018 (finalizuje se). V přípravě 7 zápasů, 443 minut, 3 góly.

Dušan Melichárek: Hostování ze Zaprešiće. Smlouva do 30.6.2015 (s opcí). V přípravě 4 zápasy, 225 odchytaných minut, 0 obdržených gólů.

Radek Buchta: Hostování se Znojma. Smlouva do 30.6.2015 (v létě se změní v přestup). V přípravě 7 zápasů, 518 minut, 1 gól.

Václav Klán: Přestup ze Sparty (tabulková cena). Smlouva do 30.6.2017. V přípravě 10 zápasů, 495 minut, 1 gól.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...