Jakub Šural přispěl k triumfu reprezentace U19

Jakub Šural přispěl k triumfu reprezentace U19

B r n o - Jakub Šural přišel nakonec o soustředění v Turecku, smutnit ale nemusel. S národním týmem U19 se podíval do Španělska, kde naskočil postupně do všech zápasů na prestižním turnaji. A co víc - celý turnaj nakonec vyhrál!

Reprezentace se postupně utkala s Posrtugalskem (1:1), Norskem (2:1) a Slovenskem (2:0). Jakub naskočil do vstupního utkání od začátku a odehrál první poločas. Proti Norsku se podíval do hry v 70. minutě za stavu 1:1, mužstvo navíc hrálo oslabeno - i tak z toho ale bylo vítězství. A poslední duel se Slovenskem odehrál talentovaný obránce celý.

Co se kvality soupeřů týče, nechtěl Jakub dělat rozdíly. "Portugalci byli nesmírně kvalitní s míčem, my se jim ale vyrovnali týmovou hrou a tvrdostí v osobních soubojích, i díky tomu jsme měli víc šancí. Norové hráli také výborně. Slováci v průběhu závěrečného utkání trošku odpadli, měli tu méně hráčů, my navíc byli motivování vidinou úspěchu v turnaji," popisoval člen fotbalového klanu jednotlivé soupeře.

A celkový turnaj? "Vzhledem k blížící se kvalifikaci nám turnaj dodal sebevědomí," liboval si Šural den po návratu do ČR. Kvalifikace čeká na svěřence trenéra Petrouše koncem března, utkají se s Irskem, Německem (to skupinu pořádá a je obhájcem vítězství) a Slovenskem. Dál jde pouze vítěz, nic jednoduchého tedy Jakuba a spol. neočekává. "S trenérem jsem se bavil a říkal mi, že pokud si udržím formu, počítá se mnou," prozradil Šural.

Ten si při turnaji mohl užívat i jiné věci, než jen sportovní výsledky. "Měli jsme - až na jeden den - nádherné počasí, kolem dvaceti stupňů, sluníčko. Navíc máme skvělý kolektiv, většinou jezdíme v podobném složení, známe se dobře," liboval si.

Tréninky? Nejspíš nadále s "áčkem"

Nyní tedy Jakub absolvoval návrat do tuzemské reality. Dopoledne měl ještě volno, odpoledne se bude hlásit na Srbské. "Máme trénink s prvním mužstvem. Zatím jsme se nebavili konkrétně o tom, jak to bude dál, ale nejspíše budu trénovat s áčkem a zápasy hrát za juniorku," domnívá se Šural.

Připomeňme, že Jakub naskočil v zimní přípravě do šesti utkání, odehrál v obraně 437 minut. Byl u šesti vstřelených i inkasovaných gólů, podíl měl například na Fischerově brance proti Dunajské Stredě. Míčem napříč hrací plochou našel Petra Buchtu, jehož precizní dlouhý pas vyslal Fischera do gólové akce.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...