Kudela o soustředění: Turecko pro nás vychází stále nejlépe

Kudela o soustředění: Turecko pro nás vychází stále nejlépe

A n t a l y a - O soustředění fotbalového týmu platí jedna zásada - jakmile skončí, je čas začít dojednávat to následující. "Obecně těch půl roku odpovídá, je třeba vše řešit s řádným předstihem, zájem je velký," potvrzuje sportovní ředitel klubu Zdeněk Kudela.

I letos zvítězilo jako destinace Turecko, v čem konkrétně tkví výhody soustředění v této zemi?
K dispozici jsou v podstatě čtyři destinace - Turecko, Kypr, Španělsko s Portugalskem a Severní Afrika. Ta je asi nejdražší, drahé je i Španělsko. Kypr je ostrov ve Středozemním moři, čemuž odpovídá klima, je poměrně nestálé a střídavé. Turecko z toho tedy podmínkami i cenou vychází nejlépe, v počasí je spolehlivější, letos jsme navíc měli celkovou cenu zase o něco výhodnější. Když to shrnu, tak Turecko je cenově dostupné, k dispozici je kvalitní strava a velice slušné ubytování, velký výběr hracích ploch a dostatek soupeřů.

Soupeři se letos rekrutovali vesměs z východu, nelákala vás zvučnější jména?
To je dané termínem. V Beleku se chystal například Hannover, jenže o tři týdny dříve než my. Bundesliga už běží, zatímco česká soutěž začíná už léta koncem února. I proto narážíme spíše na východní soupeře, kterých je tu v této fázi přípravy hodně. Díky spolupráci s agenturou, kterou zastupuje Gökmen Kore, máme na výběr mnoho možností, ze kterých vybíráme. Jen maďarský Puskás FC nakonec celé soustředění odvolal, ale podařilo se domluvit náhradu v podobě utkání s Aktobe, které bylo podle mého kvalitnějším soupeřem. S takovými týmy se normálně nepotkáte a je to vždy zajímavá zkušenost.

Co se nových hráčů týče, je už v jejich případě jasněji?
Vesměs jsme domluveni a zbývá to dotáhnout papírově, což přijde na řadu po návratu ze soustředění. Ohledně Josefa Čtvrtníčka jsme domluvení na jeho koupi. Radek Buchta by u nás měl hostovat s opcí na přestup, stejně jako Dušan Melichárek. S Lukášem Zoubelem jsme se bavili včera, vše směřuje k domluvě. Ještě uvidíme, jak zvládne zítřejší zápas, ale jeho stav signalizuje, že se domluvíme. Měl by odehrát minimálně poločas.

A Václav Klán?
Bude pendlovat mezi juniorkou a áčkem. Je to kluk, který má perspektivu. Potřeboval se kondičně připravit, což se postupně daří, teď je třeba, aby se herně stabilizoval. Během půl roku bychom si ho rádi nachystali pro první mužstvo. Kádr dále projde pravděpodobně zeštíhlením, ne všichni v něm pro jaro zůstanou.

Podrobněji se k tématu posil a dalším otázkám vrátíme po návratu do Brna.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...