Rodina a veřejnost se dnes naposledy rozloučí s Karlem Lichtnéglem

Rodina a veřejnost se dnes naposledy rozloučí s Karlem Lichtnéglem

B r n o - Minulý týden nás bohužel ve věku 78 let navždy opustila velká postava brněnské fotbalové historie, pan Karel Lichtnégl. Poslední rozloučení se koná dnes v 15:30 v obřadní síni brněnského krematoria (Jihlavská ulice).

Všichni v našem klubu cítíme hluboký zármutek a vyjadřujeme upřímnou soustrast pozůstalým. Smutečního obřadu se zástupci Zbrojovky samozřejmě zúčastní.

Karel Lichtnégl patřil v šedesátých letech k oporám Zbrojovky. V jejím dresu nastřílel 58 prvoligových branek, ještě předtím se trefil jedenáctkrát v dresu Dynama Praha (tehdejší název Slavie) a Pardubic.

Do statistik se nesmazatelně zapsal tím, že v roce 1961 nastřílel Spartě hattrick během tří minut, což je dosud platný rekord nejvyšší soutěže. Pětkrát se díky svému čichu na góly stal nejlepším střelcem klubu. Hrál po boku legendárního Vlastimila Bubníka, který nás v nedávné době bohužel také opustil.

Jiným hattrickem zase otočil průběh pohárového finále proti Dynamu v červnu roku 1960, Zbrojovka nakonec zvítězila 3:1 a stala se tak prvním československým účastníkem Poháru vítězů pohárů, ve kterém se brněnská pouť zastavila ve čtvrtfinále.

Svou stopu zanechal Lichtnégl i v reprezentačním dresu, se kterým dobyl v roce 1964 olympijské stříbro v Tokiu. K jeho zisku přispěl dvěma góly. Zejména semifinálový gól proti Německu byl nesmírně důležitý.

Výkony nesmírně umělecky zdatného Karla Lichtnégla si po letech dobře pamatovali fanoušci, kteří jej v anketě Deníku Rovnost Zbrojovák století svými hlasy umístili na páté místo.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...