Kádr Zbrojovky rozšíří Lukáš Zoubele a Filip Serečin

Kádr Zbrojovky rozšíří Lukáš Zoubele a Filip Serečin

B r n o - Konec roku se nese ve svátečním duchu, ve fotbale to ovšem tak úplně neplatí - kluby pilně jednají o skladbě kádru pro další období. I Zbrojovka hlásí první dvě posily pro jarní část ligy.

První z nich je záložník Lukáš Zoubele. Hráč, který nedávno oslavil 29. narozeniny, odehrál v lize 131 utkání a naposledy působil v Jablonci. "Je to zkušený hráč, má už něco odkopáno, byť na podzim nehrál, má za sebou menší trable s kolenem. Měsíc a půl už trénuje, měl by být v pořádku, ale jsme domluvení, že u nás projde jakousi zatěžkávací zkouškou. Do přípravy se každopádně zapojí již 5. ledna," upřesnil sportovní ředitel klubu Zdeněk Kudela.

Druhým novicem bude pětadvacetiletý slovenský útočník Filip Serečin. "Má za sebou trochu nešťastné období, v Ružomberoku nedostával mnoho příležitostí, poté působil v Jerevanu. S oběma hráči jsme předběžně domluvení na přestup," pokračoval Kudela s tím, že těmito jmény posilování nekončí. "Konkrétně se jedná o dva zkušenější hráče, kteří by mohli rovnou hrát," dodal na toto téma.

Další rozšíření osazenstva kabiny obstará navrátilec z mosteckého hostování Muamer Avdić. "Do přípravy se zapojí. Otazník visí nad Michalem Škodou, o něm ještě jednáme. Z juniorky přijde obránce Jakub Šural, trénoval s námi už dříve, nyní se ale stane plnohodnotným hráčem áčka. Větší příležitost dostane i záložník Tomáš Weber, v obou případech se jedná o mládežnické reprezentanty. Šanci v zápasech ale mohou dostat i další, stejně jako v minulých letech."

Poslední aktuality přicházejí na téma marodů. Stoprocentně zdravý už je David Pašek, v horizontu týdne se do přípravy zapojí také Marković a po něm Mezlík. V pořádku je Šimon Šumbera, který prodělal na konci roku operaci menisku.

Další čerstvé informace přineseme nejpozději se startem přípravy 5. ledna, kdy bude také aktualizována soupiska prvního mužstva s ohledem na jarní část.

Profil Lukáše Zoubeleho

Lukáš Zoubele je odchovancem bohnické kopané, ve 14 letech zamířil do Teplic a postupně se prokousal až do prvního mužstva, se kterým nicméně do ligových bojů nezasáhl. Hostoval v nedalekém Ústí nad Labem a také na Kladně, kde okusil poprvé ligovou soutěž (12. srpna 2007 na Slavii). Odehrál tu 54 utkání a vsítil tři branky.

Po návratu z hostování dostal šanci i v Teplicích, kde svou bilanci rozšířil o 42 duelů, jednou skóroval. V létě 2012 přestoupil do Jablonce, tady mu naskákalo na konto zatím posledních 35 prvoligových zářezů. Třikrát se zapsal mezi střelce, shodou okolností jednou i proti Zbrojovce - v březnu roku 2013 otevřel v 62. minutě skóre duelu, který nakonec skončil výhrou Jablonce 2:0.

S Jabloncem se stal i vítězem tuzemského poháru v roce 2013, u finálové výhry s Mladou Boleslaví (rozhodl až penaltový rozstřel) asistoval od 77. minuty. I díky tomu si následně odbyl premiéru v evropských pohárech, s Jabloncem nastoupil proti norskému Strömsgodsetu, hned v dalším kole ovšem Severočechům vystavil stopku španělský Betis.

S trenérem Kotalem se zná poměrně dobře, potkali se spolu již na Kladně, kde současný kouč Zbrojovky působil jako asistent. A pak samozřejmě v Jablonci.

Profil Filipa Serečina

Filip zahájil profesionální kariérů v rodných Košicích, ze kterých se přesunul do nedalekých Michalovců na hostování v sezoně 2010/11. Po návratu zamířil do Ružomberoku, zde působil až do léta 2014. Poté okusil i exotické angažmá v arménském klubu Bananc Jerevan. V nejvyšší slovenské soutěži vsítil šestnáct branek.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...