První várka dárků našla majitele - Zbrojovka navštívila domovy v Hodoníně a Vranově

První várka dárků našla majitele - Zbrojovka navštívila domovy v Hodoníně a Vranově

Zase po roce zamířili Zbrojováci do dětských domovů v Hodoníně u Kunštátu a Vranově, aby zde dětem předali dárky, vybrané od fanoušků. I díky vám tak Zbrojovka přispěla místním k veselejším svátkům.

Itinerář předání je stejný jako před rokem - první den zamířila zbrojovácká výprava do Hodonína u Kunštátu, posléze do Vranova. Jedním z emisarů je shodou okolností i Daniel Přerovský, který oba domovy navštívil už minule. Společnost mu dnes dělali Šimon Šumbera a Fabián Slančík.

Po příjezdu do Hodonína a rychlém vyložení dárků se hráči pochopitelně představili a zodpověděli pár dotazů. Tazatele zajímalo, od kolika borci hrají fotbal či zda se hrou dokáží uživit (a jak). Z kuchyně vonělo cukroví, vánoční atmosféru dokreslovala i výzdoba (a pochopitelně zmíněná halda dárků).

Posléze děti provedly zbrojovácké trio po budově, pochlubily se, jak mají v pokojích uklizeno a jak je vlastně domov organizován. Hráči se dozvěděli, že osazenstvo je rozděleno na tři skupiny. Ty si například o víkendu samy vaří (s pomocí vychovatelů, ale bez kuchařek), je tedy záhodno, aby každá z nich byla věkově rozmanitá a soběstačná. Došlo samozřejmě i na otázky ohledně školy a sportu, sportovců je mezi obyvateli domova víc než dost a celá "tlupa" jezdí minimálně jednou do roka na společné výlety (naposledy to bylo převážně vodní putování v okolí Sázavy). Novinkou oproti loňsku byl i bazén (který, pravda, v prosinci návštěvníci jen těžko poznají, je totiž zakrytý).

Finálním bodem programu bylo pochopitelně předávání dárků. S jejich rozdílením pomáhali strejdové (jinak řečeno vychovatelé), a to tak, aby každý mohl své dárky maximálně využít dle věku i zájmů. Pak už následovalo jen společné foto a bylo třeba se loučit - výprava totiž měla ještě jeden cíl.

Vzhůru do Vranova

Ve Vranově už děti netrpělivě čekaly ve společenské místnosti a jídelně zároveň. Scénář byl podobný - nejprve představení hráčů, krátká debata, hráče opět zajímalo, kdo a jak sportuje a jak to děti mají se školou. Ani zde nechyběla prohlídka pokojů a dalších prostor nedávno rekonstruovaného domova.

Pak se děti znovu usadily u dárků a došlo k jejich rozdělení, opět s vítanou pomocí starších. Focení bylo tentokrát trochu delší, fotoaparátem, mobilem, jak se dalo. Čas bohužel utíkal až příliš rychle a i ve Vranově záhy nastal čas k odjezdu a loučení.

Díky všem dárcům!

Celá akce by se nemohla konat bez podpory náaledujících partnerů:

  • Mikrotrading
  • Comimpex
  • ISOline
  • Nuovo Caffe
  • SBB Trans

Ti přispěli věcnými dary (novinkou je, že děti si mohou přát konkrétní věc, kterou pak zabalenou také obdrží - to právě zajistili naši partneři). Svým vydatným dílem pomohli také fanoušci z OS Zbrojováci.

První várku hraček již předali jiní tři hráči (konkrétně Pavel Košťál, Václav Hladký a Jan Sýkora) minulý pátek v Dětské nemocnici v rámci mikulášské akce. A poslední předávka proběhne zítra zase v jiném složení, i tentokrát se pojede nejprve do Ivančic a vše zakončí návštěva v Žabovřeskách.

Ještě tedy jednou díky vám všem, kteří jste do sbírky přispěli. Ony srdečné díky pochopitelně přicházejí hlavně od obdarovaných - přinášíme vám je alespoň takto zprostředkovaně.

Kompletní fotoreportáž naleznete zde.

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
U18: Remíza v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U18: Remíza v Opavě

O p a v a - Dorostenci Zbrojovky (U18) remizovali v dohrávce na hřišti Opavy 2:2. V první půli...
U16: Bodová série skončila v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U16: Bodová série skončila v Opavě

O p a v a - Mladší dorostenci se ve středu vydali k dohrávce na hřiště Opavy. V divoké přestřelce...