U13: Zbrojovka je pro rok 2014 halovým mistrem ČR!

U13: Zbrojovka je pro rok 2014 halovým mistrem ČR!

T ř e b í č - Mladší žáci Zbrojovky se o víkendu úspěšně bili na finálovém turnaji o halového přeborníka republiky kategorie U13. V Třebíči za sebou nechali všech pět soupeřů a stali se pro letošek mistry ČR!

Zbrojovka odstartovala výhrou s Teplicemi, poté ovšem následovala nešťastná porážka s Příbramí. Naštěstí to Brňany nezlomilo, ovládli zbylé tři zápasy a s dvanácti body obsadili první příčku. Lukáš Vorlický byl navíc vyhlášen nejlepším hráčem turnaje.

Ohlasy účastníků

Lukáš Vorlický: "Ocenění za nejlepšího hráče turnaje jsem nečekal. Myslím si, že v některých utkáních jsem mohl předvést lepší výkon, jak pro sebe, tak i pro tým. Hráli jsme všichni dobře, celý tým, nejvíce však byli vidět Tonda Svoboda a Enrico Canales, kteří rozhodovali těžké zápasy. V bráně nás podržel Adam Stejskal."

Ivo Kostrůnek: "Turnaj byl velmi dobrý, zúčastnily se výborné týmy. I přes své zranění jsem si to užil."

Antonín Svoboda: "Byl to jeden z náročných turnajů, překvapil mě tým z Příbrami. V zápase proti nim jsme šance, které jsmeměli, bohužel neproměňovali. V ostatních zápasech se nám dařilo a dobře jsme kombinovali a spolupracovali. Mám z toho dobrý pocit."

Trenéři Vorlický a Talafa: "Ve všech utkáních jsme herně dominovali, vytíženo bylo všech třináct hráčů. V herních činnostech jednotlivce každý hráč ukázal a nastínil svůj potenciál. Kluci také dobře spolupracovali, dokázali si vyhovět. V rozhodující situacích byl vidět gólový Lukáše Vorlický, famózně hrající Tonda Svoboda s Enricem Canalesem, v brance Adam Stejskal. Jak hráči, tak i my trenéři jsme si turnaj užili a odnášíme si z něj pozitivní emoce."

Výsledky Zbrojovky

  • Zbrojovka - Teplice 6:3 (Svoboda 2, Vorlický 2, Aldin, Konečný). Trenéři Vorlický a Talafa: "První deset minut jsme působili nervózním dojmem a hráči Teplic nás důrazně bránili, poté jsme však začali herně dominovat, což se projevilo i na konečném výsledku."
  • Zbrojovka - Příbram 1:2 (Kostrůnek). Trenéři Vorlický a Talafa: "V utkání s agresivní brejkovou Příbramí jsme režírovali hru, soupeř takticky bránil až od půlky, vyčkával a čekal na naši chybu. My bohužel nevyužili své šance, i díky skvěle chytajícímu brankáři Příbrami, který nakonec byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje."
  • Zbrojovka - Hlučín 4:1 (Vorlický, Hemerka, Svoboda, Kostrůnek). Trenéři Vorlický a Talafa: "V utkání jsme soupeře přehrávali, nicméně o naší výhře se rozhodlo až v posledních dvou minutách."
  • Zbrojovka - Frýdek-Místek 4:2 (Lacík, Chaloupka, Vorlický, Obert). Trenéři Vorlický a Talafa: "V utkání s houževnatým týmem ze severu jsme dokázali herně dominovat, gólově se ozvali i hráči, kteří se tak často neprosazují."
  • Zbrojovka - Hradec Králové 3:0 (Vorlický, Canales, Kostrůnek). Trenéři Vorlický a Talafa: "Na závěr z naší strany koncert, hráči byl nažhavení a utkání si od první do poslední minuty užili."

Sestava Zbrojovky

Stejskal - Svoboda, Canales, Vorlický, Kostrůnek, Durek, Chaloupka, Hemerka, Konečný, Obert, Aldin, Jambor, Lacík. Trenéři Vorlický a Talafa.

Konečné pořadí

  • 1. Zbrojovka Brno 12 bodů
  • 2. Příbram 11 bodů
  • 3. Hradec Králové 7 bodů
  • 4. Teplice 7 bodů
  • 5. Frýdek-Místek 3 body
  • 6. Hlučín 3 body

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....