Jakub Brabec: Jsme rádi, že se nám podařilo Olomouc potrápit

Jakub Brabec: Jsme rádi, že se nám podařilo Olomouc potrápit

Spolu s kolegou ze stoperské dvojice Luďkem Pernicou podstoupil Jakub Brabec během zápasu na Hané nespočet soubojů s vytáhlými útočníky soupeře. Hráči jako Ordoš, Doležal či Klesnil měli rozrážet brněnskou defenzivní hráz, ta však i přes mohutný nápor v závěru odolala, a ubránila tak pro Zbrojovku nesmírně cenný bod.

Když na Andrově stadionu foukl hlavní sudí Ardeleanu naposledy do píšťalky, bylo znát, jak moc si obránce Jakub Brabec oddechl. "Jsem rád, že jsme tady získali bod. Olomouc před zápasem vyhlašovala, že bude hrát o titul a o poháry, tak jsme rádi že se nám je podařilo takhle potrápit. Samozřemě škoda, že jsme neudrželi to vedení," posteskl si teprve dvacetiletý talent českého fotbalu.

Rozběhla se 29. minuta, když domácí zahrávali rohový kop, po němž padla vyrovnávací branka. Nešťastnému momentu nedokázal zabránit ani odchovanec pražské Sparty. "Ráďa si myslel, že to asi bude mít a vznikl tam souboj, který vyhrál hráč Olomouce a dal to do brány. Navíc jsme si to tam ještě sami srazili na lajně, takže smolná situace."

Těsně před poločasovou přestávkou musel z důvodu dosud blíže nespecifikovaného zranění v oblasti zad ze hřiště brněnský kapitán. Na tým to však výraznější dopad nemělo, střídající Fall ho skvěle zastoupil. "Švanci je osobnost, je cítit, když na tom hřišti je, ale musím říct, že Lamine to zvládl famózně. Na to, že naskočil do takhle rozjetého, těžkého zápasu, tak se s tím popral dobře a zvládl to," chválil svého spoluhráče Brabec.

Zbrojovka měla v druhé půli přes dvacet minut o jednoho hráče v poli více, čehož ale nedokázala využít. "To je velká škoda, ale nám to na druhou stranu pomohlo v tom, že jsme byli hodně pod tlakem. Olomouc měla velkou převahu, ale tohleto vyloučení nám pomohlo tím, že jsme se dostali zpátky do hry, začali jsme držet víc míče a šetřili síly do závěru." V něm už žádná branka nepadla, oba moravští rivalové se tak rozešli smírně.

Derby mělo výtečnou atmosféru, o což se velkou měrou přičinili také brněnští fans, kteří neúnavně skandovali a hnali svůj celek od první do poslední vteřiny. "Musím říct: klobouk dolů. Jsem rád, že to takhle funguje, že tam ta podpora je. Už při rozcvičce, když jsme nastoupili, bylo cítit, že nás podporují a táhnou, takže jim za to moc děkujeme."

další články

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....