Trenér Čuhel je s bodem z moravského derby spokojený

Trenér Čuhel je s bodem z moravského derby spokojený

Před těžkým duelem v Olomouci kladl trenér Zbrojovky Petr Čuhel svým svěřencům na srdce, že soustředit se pouze na defenzivu, by bylo cestou do pekel. Na pozápasové tiskové konferenci mohl být spokojen, jeho tým se totiž prezentoval nebojácnou a aktivní hrou.

Poslední výsledky Sigmy, která je mnohými odborníky považována za černého koně soutěže, vzbuzovaly před zápasem respekt. Brňané však na svého soupeře vlétli a až do vyrovnávací branky po necelé půlhodině hry byli lepším a nebezpečnějším týmem. "Olomouc hraje vynikající fotbal. My jsme sem ale jeli s tím, že budeme hrát aktivní fotbal, což si myslím, že se nám dařilo," konstatoval několik minut po závěrečném hvizdu spokojený Čuhel.

Záměr kouče vyšel, ale určitě také on vycítil po vyloučení domácího Škerleho z pětašedesáté minuty šanci na tři body. Zmíněná početní výhoda ale paradoxně více prospěla Hanákům. "Olomouc v deseti - nebyla to pro nás žádná velká výhoda, na konci jsme se více méně už soustředili, abychom odsud odvezli alespoň ten bod," přiznal brněnský stratég.

Zbrojovka však odehrála s týmem, který se mohl v případě vítězství posunout do čela ligy, výborný zápas a lze říci, že jej až na malé výjimky nepustila do vážnější příležitosti. Naopak sama si vypracovala několik šancí, které zaváněly gólem. "Myslím si, že jsme přispěli k dobré úrovni utkání, že jsme hráli ofenzivní fotbal, takže ten bod je určitě zasloužený."

Už nyní se můžeme těšit na další ofenzivní představení party kolem Petra Švancary. Ta přivítá příští neděli na Srbské úřadujícího mistra FC Slovan Liberec.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...