Trenér Čuhel před duelem v Olomouci: Nesmíme jen bránit!

Trenér Čuhel před duelem v Olomouci: Nesmíme jen bránit!

Zbrojovku čeká již v pátek velmi těžká zkouška - představí se na hřišti ofenzivně laděné Olomouce. Oba soupeři střílí dost branek, utkání by měla provázet velmi slušná atmosféra, je tedy rozhodně na co se těšit. To ví i trenér Zbrojovky Petr Čuhel.

V jaké sestavě do nadcházející bitvy Zbrojovka vstoupí, to zatím není jasné. Dlouhodobě mimo hru jsou stále obránci Pašek s Kaufmanem. "Problémy mají i Glaser s Husárem, sestavu tak definitivně určím až po dnešním tréninku či zítra dle aktuálního zdravotního stavu hráčů," oznamuje.

Paška naposledy zastoupil na pravém kraji obrany Miroslav Král, který se dočkal premiéry v nejvyšší soutěži. "Měl řadu zdravotních problémů, nebýt toho, možná by hrál dříve. Zhostil se toho dobře, ovšem nadcházející zápas bude mnohem složitější, soupeř má bleskurychlé hráče," uvědomuje si kouč Brna, že jeho svěřence čeká velmi útočný tým.

Olomouc totiž praktikuje hru na tři forvardy. "Ale nesmíme jen bránit, to by nás zničilo," varuje Čuhel před totální defenzivou. Ta ostatně Zbrojovce letos vlastní není, vždyť dokázala uspět i v Plzni.

Sigmu kromě útočné hry zdobí i slušná forma. "Porazili Liberec a vyhráli na Spartě, takže momentálně je to jeden z nejsilnějších týmů, na který můžeme narazit. Roli favorita jim však hodláme co nejvíce znepříjemnit, rádi bychom bodovali," glosuje trenér aktuální rozložení sil.

Při utkání s Jihlavou i za zdánlivě pohodového stavu burcoval své svěřence po každé vstřelené brance. "Jen jsem je nabádal, ať hrají nadále stejně a nepodlehnou uspokojení. Za stavu 2:0 jsme inkasovali a nechtěli jsme z toho ještě udělat drama. Nebyly to žádné výtky," usmívá se Čuhel při vzpomínce na úspěšnou nedělní střelnici s Jihlavou.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...