Trenér Kotal po Příbrami: Důležité body, ale musíme být nebezpečnější

Trenér Kotal po Příbrami: Důležité body, ale musíme být nebezpečnější

B r n o - Nervy, boj až do konce, ale nakonec balzám v podobě tří bodů. Takový byl sobotní zápas s Příbramí, ve kterém Zbrojovka po dvouměsíční pauze konečně naplno bodovala a zvítězila 1:0.

Těch přerušených sérií bylo víc, Donneil Moukanza dopravil míč do sítě po 291 minutách hry. To vše dohromady napovídá, v jakém rozpoložení na tiskovce hodnotili zápas oba kouči.

První dostal slovo hostující Pavel Tobiáš. "Jak to hodnotit... Brno získalo tři body, my minimálně jeden ztratili. Ráz zápasu dal úvod, v němž jsme nevyužili šanci a soupeř naopak udeřil po naší chybě. Po autu jsme zbytečně otevřeli hru. Pak došlo k vyloučení, my se i v deseti snažili něco s výsledkem udělat, ale Brno skvěle bránilo standardní situace a jinak jsme se k ničemu nedostali," shrnul průběh utkání.

Václav Kotal si vzal slovo vzápětí. "Jsem pochopitelně rád za tři body a vstřelený gól. K bodům jsme mohli dojít i klidněji, ale nevolili jsme dobré řešení při brejcích. Často se nám dařilo útočit v nadějném počtu, ale trápila nás zbrklost, kdy místo přihrávky nebo zpracování přišla ukvapená střela mimo. Nejsme tak nebezpeční, jak bychom mohli být," naznačil, co jej v utkání nejvíce trápilo.

I díky špatnému řešení brejků bylo utkání až do konce nervózní, při standardkách Příbrami nejednomu diváku přibylo pár vrásek a realizační tým na tom asi byl podobně. "Je pozitivní, že jsme bránění těchto situací zvládli, chystali jsme se na to. Soupeř musel do rizika, my se báli udělat chybu a to bylo znát. Myslím ale, že i přes onu zbrklost byla naše výhra celkově zasloužená," pokračoval Kotal.

Hrdinou utkání byl nakonec Francouz Moukanza, po Zavadilově pobídnutí zařídil dva klíčové momenty - gól a červenou kartu pro Zápotočného. "Jsem rád, že mu to vyšlo. V předcházejících zápasech pracoval dobře mimo vápno, dnes i uvnitř, kdy rozhodl po perfektní přihrávce Zavadila. Musí se k němu ale přidat další, musíme být nebezpečnější," přál si trenér před podzimním závěrem v Hradci Králové.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...