Nic nemůže trvat věčně, věří Kotal v prolomení střelecké smůly

Nic nemůže trvat věčně, věří Kotal v prolomení střelecké smůly

B r n o - Pauza končí, Zbrojovka jde opět do boje. A není už moc prostoru na čekání - do konce podzimu chtěla Zbrojovka získat šest bodů a má zatím jeden. Utkání s Příbramí je potřeba zvládnout a uvědomuje si to i trenér Václav Kotal.

Tým má za sebou dvoutýdenní období bez soutěžního utkání. "Nenudili jsme se, máme za sebou přípravu v Györu, kde jsme narazili na kvalitního soupeře, zejména v první půli nás dobře prověřil. Bohužel to hlavní se nám nepodařilo vyřešit, produktivita nás trápila stále, nedokázali jsme prosadit. Góly jsme stříleli až při následné propagaci fotbalu v Hruškách, snad i to bylo k povzbuzení střelecké potence dobré," shrnul Kotal přestávkový program.

Tým se nepřipravoval kompletní, scházeli dva reprezentanti a marodi. "Jeden reprezentant se navíc zranil, druhý odehrál tři minuty, z tohoto pohledu jsme trochu na rozpacích. Start Milana Lutonského si netroufáme odhadovat, šance je. Do sestavy se nám vrací Tomáš Brigant a David Pašek. Na základní sestavu to asi ještě nebude. Podle průběhu utkání uvidíme, jestli budou schopní do hry zasáhnout," ozřejmil trenér stav marodů s tím, že ti další dlouhodobí - Marković, Mezlík a Kaščák - zůstávají mimo hru, stejně jako Roman Fischer.

A teď už k soupeři. Na Zbrojovku nečeká nic lehkého, Příbram pod novým koučem válí. "Změnili rozestavení, mají vpředu nebezpečného a efektivního Řezníčka, v záloze Filla, Zemana či Pilíka, k tomu silný střed hřiště. Dobře poskládaný tým, kterému se daří, zodpovědně brání a dokáží udeřit. Ale víme, na co si dát pozor, a pokud zvládneme defenzivu alespoň tak jako na Bohemce, věřím, že se dokážeme prosadit i v útočné fázi.

Média poslední dobou hojně rozebírají standardky Příbrami, při kterých hráči matou soupeře roztodivnými tanci a pohyby. "Obecně se to dá hodnotit jako zbraň na týmy, které brání osobně, ale dokázali s tím zaskočit i zónovou obranu Slavie. To už bude hodně na hráčích, jak si to na hřišti zorganizují, jak na to zareagují. Takticky na to připraveni jsme."

Jak sám trenér Kotal vnímá fakt, že týmu po dlouhé sérii bez vstřelené branky experti moc nevěří? "Kdybych nevěřil já, nemohl bych trénovat. Nic nemůže trvat věčně, ani střelecká impotence. Z týmu cítím maximální připravenost, hráči chtějí udělat vše pro to, aby se s diváky rozloučili vítězně. Věřím, že to zvládneme," okomentoval zmíněnou otázku kouč.

Záznam z tiskové konference zde.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...