Zbrojovka vyplní reprezentační pauzu duelem s předním týmem maďarské ligy

Zbrojovka vyplní reprezentační pauzu  duelem s předním týmem maďarské ligy

B r n o - Každý prvoligový tým využívá reprezentační pauzu po svém. Brňané se dohodli na přátelském duelu s maďarským mužstvem ETO Györ. Jeho dres mimochodem obléká i někdejší hráč Zbrojovky Marek Střeštík.

Győri ETO FC patří v Maďarsku k předním týmům. Pravidelně se rve o nejvyšší příčky, ovšem letošní sezóna se dá prozatím označit za nevydařenou. Győr se nachází na osmé příčce a na první Videoton ztrácí poměrně propastných osmnáct bodů. Po třetím, prvním a druhém místě z minulých let není tedy současný stav nejrůžovější.

Kádr soupeře

Sestava Györu není brněnskému divákovi příliš známa. Obecně se OTP Liga neřadí mezi populární a sledované soutěže, přesto v týmu, který je složen převážně z Maďarů a Slovinců, najdeme českou stopu. V obraně působí bývalý Slávista Michal Švec, a na křídle běhá již zmiňovaný Marek Střeštík, kterého má snad každý brněnský fanoušek v živé paměti. Zda proti Brnu nastoupí, však není jisté - v předposledním ligovém utkání musel být stažen ze hry již ve 27. minutě.

Přátelák s jasným cílem

Cíl Zbrojovky je pro tento mač jasný. Zvýšení sebevědomí, zlepšení nálady i formy. „Příští týden nás čeká velmi důležité utkání s Příbramí a bereme to jako součást přípravy na tento duel,“ říká trenér Václav Kotal. Jeho tým v posledních třech ligových utkáních nedal ani gól a tak je jasné, na co se bud v nejbližších dnech zaměřovat. „Obranná fáze je v pořádku, na trénincích v tomto týdnu jsme maximálně pracovali na přechodu do útoku, protože nám vázlo už zakládání útočných akcí,“ vysvětluje trenér.

Do Maďarska nepocestují reprezentanti do 21 let Jugas a Lutonský, stejně jako nedoléčení marodi Fischer a Brigant. Doma zůstane také Fall, který jde v sobotu hrát za Líšeň, směr Maďarsko tak nabere tým doplněný o jednoho až dva hráče juniorky. Ti by ale dostali šanci jen v případě, že by se někdo zranil.

Výkop utkání je ve 14 hodin, pro čtenáře bude zajištěn textový online přenos.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...