Do nelehké situace jsme se dostali sami. Sobotní zápas musíme zvládnout, burcuje trenér

Do nelehké situace jsme se dostali sami. Sobotní zápas musíme zvládnout, burcuje trenér

Velké moravské derby je tu! Zbrojovka hostí v sobotu v 17 hodin na Srbské tradičního soupeře ze Slovácka. Po čtyřech porážkách v řadě stojí před nelehkým úkolem: opět bodovat, tím pádem se posunout výš v tabulce a taky odvrátit možné sankce, které by se v případě nezdaru týmu nevyhnuly.

„Výkon proti Slovácku musí odpovídat kvalitě našeho kádru. V Jihlavě tomu tak nebylo. Pokud se přístup týmu nezmění, tak se prémiový řád změní na sankční,“ uvedl majitel klubu Václav Bartoněk s tím, že se společně s vedením klubu fanouškům za Jihlavu omlouvá.

Řeč na to samozřejmě přišla i na čtvrtečním předzápasovém setkání se zástupci brněnských médií. „Všichni vnímáme, že naše situace není dobrá, ale dostali jsme se do ní sami a tak se zní i sami musíme dostat,“ řekl trenér Václav Kotal. „Po čtyřech prohrách v řadě se chceme posunout v tabulce do klidnějšího středu a v něm i přezimovat. To znamená mít osmnáct bodů po podzimu. Prvním krokem je doma zvládnout Slovácko. Jejich mužstvo je konsolidovanější, ale má jen o tři body více než naše. My musíme udělat všechno proto, aby tři body zůstaly v Brně,“ vyslovil trenér svůj názor a zároveň tak zareagoval na možnou hrozbu pokut či sankcí pro tým. Vyhrát, znamená vyhnout se jim.

Klíčovou otázkou sobotního zápasu je „Kdo místo Pavla Zavadila?“ Jak známo, kapitán dostal v Jihlavě čtvrtou žlutou kartu a v sobotu bude pouze na tribuně. „Pokud chceme vyhrát, musíme to zvládnout i bez něj,“ říká Kotal. „Máme představu, jak Pavla nahradit, náš kádr není široký a možností moc nemáme, ale konkrétnější nebudu,“ nechává si trenér pro sebe, jak sestaví záložní formaci. Trenér tuší, že to nebude nic lehkého. „Řada hráčů v lize teprve začíná, nemají zkušenosti, je to pro ně nová role,“ dodává Kotal.

Slovácko je pro Zbrojovku nepříjemný soupeř, stačí jen vzpomenout (či lépe zapomenout) na jarní výsledek 0:5 z pohledu Zbrojovky. V dresu našeho soupeře hraje jednu z klíčových rolí Libor Došek, odchovanec Brna. „Musí se mu někdo věnovat, jeho síla je v pokutovém území. Tam se musí ubránit, aby neskóroval nebo nepřipravoval příležitosti spoluhráčům,“ naznačuje sílu soupeře trenér, ale nezůstává jen u jednoho jména: „Síla Slovácka je ve hře dopředu, kromě Doška jsou velmi dobří Diviš a Kerbrem, v záloze Kalouda s Valentou. Proto bude velmi důležitá naše kvalitní obranná fáze,“ zakončuje trenér.

Zbrojovce chybějí dlouhodobí marodi Mezlík, Markovič, Pašek a Kaščák, naopak po lehkém zranění kotníku se vrací do kádru Honza Sýkora.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...