Skvělý obrat s Jabloncem přinesl juniorce další výhru

Skvělý obrat s Jabloncem přinesl juniorce další výhru

B r n o - Junioři Zbrojovky vybojovali další výhru, již pátou v řadě - bodovat dokázali dokonce jedenáctkrát po sobě. Dnes prohrávali po půli s Jabloncem 0:1, třemi góly po změně stran ale zápas otočili.

Zbrojovka nastoupila po dlouhé době v TCM a snažila se o aktivní vstup do utkání. Vápno Jablonce zásobovala centry, které ovšem většinou sbíral gólman Krásný. První "opravdový" střelecký pokus měl tak na svědomí hostující Karásek, Halouska míč vyrazil.

Útočné snažení Zbrojovky vrcholilo kombinační akcí, po níž pálil - bohužel nedostatečně důrazně - Fojtík. Vzápětí zahrozil Jablonec a hned z toho byl gól, po zaváhání brněnské obrany se k hlavičce dostal Petr Karásek a překonal Halousku - 0:1.

Zbrojováci mohli odpovědět po závaru v šestnáctce, Fojtík ovšem pálil jen do Krásného. K vidění i nadále bylo zajímavé utkání, plné šancí. V závěru hrozil zase Jablonec, Halouska vyrazil Kuhnovu ránu nad sebe a míč musel do bezpečí odkopnout Šural. Úspěšný byl domácí gólman i při Bredově střele.

Po změně stran Zbrojovka ještě zvýšila tempo a neslo to ovoce. V obrovské šanci ještě neuspěl Duda, když z malého vápna střílel nad branku. V 55. minutě už ale po Weberově přímém kopu hlavou srovnal Ladislav Hanuš - 1:1.

Za další tři minuty navíc Přichystal vnikl do vápna, byl faulován a sudí neváhal s nařízením pokutového kopu. K jeho exekuci se rozběhl Jakub Šural a přízemní ranou poslal Zbrojovku do vedení.

Domácí poté hrozili řadou brejků, což bylo při jablonecké snaze o vyrovnání pochopitelné. Přichystal sprintoval z půlky hřiště sám, Krásného branku ale minul. Další akce končily ofsajdem a výsledek tak byl až do konce na vážkách.

Jablonec opticky častěji držel míč, obrana Zbrojovky nicméně komplikace nepřipouštěla. Rozhodnout mohl Weber, elegantně si obhodil obránce, celé akci chyběla jen třešnička na dortu - domácí záložník nepropálil Krásného. Definitivní rozhodnutí tedy přinesl v závěru při dalším brejku David Štrombach, ranou k pravé tyči zvýšil na 3:1 a dal tak poslední razítko na další výhru Zbrojovky.

Ohlasy trenérů


Richard Dostálek: "Utkání mělo solidní parametry, nabídlo pohledný fotbal. V první půli jsme inkasovali po zaváhání a chybě v komunikaci, naštěstí hráči nesvěsili hlavy a dokázali zápas otočit. Bylo znát, že chtějí prodloužit úspěšnou sérii a nevzdali se, čehož si cením."