Byl to nejhezčí dárek k narozeninám, usmíval se po prvoligové premiéře Miroslav Král

Byl to nejhezčí dárek k narozeninám, usmíval se po prvoligové premiéře Miroslav Král

Dvougólová premiéra Michala Škody tak trochu zastínila debut dalšího hráče - svůj první zápas v nejvyšší soutěži totiž odehrál i obránce Miroslav Král. Brněnský rodák čekal na svou šanci trpělivě - a vyplatilo se.

"Už je to asi osm let, co jsem začínal hrát v Brně, takže to čekání už bylo trošku dlouhé," zahajuje Král s úsměvem hodnocení významného okamžiku. Z premiéry v elitní tuzemské lize ale nervózní nebyl. "Fotbal je samozřejmě rychlejší, fyzicky náročnější, navíc jako pravý obránce jsem toho naběhal víc než když hraju na stoperu, ale jinak to zase tak odlišné nebylo," pokračuje.

Premiéra mu vyšla herně i výsledkově. Nebál se zaútočit a nakonec na hřišti strávil celý zápas. "Trenér nás stále nabádá, abychom útok podporovali, i trend ve světě je takový, že krajní beci tvoří hru, zakládají akce a míče posílají dopředu, přihrávky dozadu máme minimalizovat," objasňuje, s jakou rolí do zápasu šel.

To, že bude hrát, se dozvěděl až v den utkání. "Ale nějaké indicie tam byly už předtím, připravený jsem byl. Před pár dny jsem měl narozeniny a přemýšlel jsem, jaký dárek mi udělal největší radost. Teď už mám jasno, navíc jsme vyhráli 5:1, tím to bylo lepší," naznačuje Král, že prvoligová premiéra mu udělala ohromnou radost.

A asi nejen jemu, na utkání se byla podívat řada známých. "Ale kdo konkrétně, to nevím. Já je prosil, ať mi hlavně nepíšou, abych z toho nebyl nervózní," smál se hráč, kterého zřejmě v budoucnu čeká určitá investice. "Švanci mi to ještě nespočítal, ale kluci už si utahovali, že bude zase další zápisné," pokračoval Král.

Kasa Zbrojovky si letos přijde na své. Hráčů, kteří odehráli první zápas či vstřelili první gól, je v mladém týmu Brna poměrně dost. Oboje zároveň splnil včera Michal Škoda. "Zahrál to náramně. Beci Jihlavy vůbec nevěděli, co s ním, jeho důraz na ně platil," hodnotil premiéru svého parťáka Král.

Toho si po třetím gólu Brna "odchytl" trenér Čuhel a cosi mu vysvětloval. "Týkalo se to taktických věcí, měli jsme k sobě víc přístupovat a nenechávat volný prostor, ze kterého Jihlava občas hrozila," objasňuje šestadvacetiletý brněnský rodák, čeho se promluva týkala.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...