Hráčky Zbrojovky poprvé zvítězily - porazily Pardubice

Hráčky Zbrojovky poprvé zvítězily - porazily Pardubice

Ve třetím kole se konečně hráčky brněnské Zbrojovky mohly radovat z výhry. I díky skvělému vstupu do utkání porazily nakonec Pardubice v domácím prostředí 3:1. Nyní vyhlíží soupeře z kategorie nejtěžších - v příštím kole zajíždí na Spartu.

Dnešní vítězství se nerodilo lehce, i když z počátku to vypadalo na pohodový zápas. Domácí hráčky totiž na své soupeřky vlétly a Klíčová zužitkoval, již ve 2.min, přihrávku Tomešové střelou podél gólmanky.

V 18.min hráčky Zbrojovky kopaly roh, obrana míč sice odvrátila, ale ten se dostal zpět do vápna k Tomešové, která jej pěknou křížnou střelou uklidila do sítě - 2:0.

Poté se ještě k zakončení dostala Svobodová, ale těsně minula. V této době Brňanky jasně ovládaly hru. Bohužel k dramatizaci došlo v 33. minutě kdy Bottová z trestného kopu lacino snížila. Od této chvíle byla hra vyrovnanější, domácí hráčky byly v útlumu, zato soupeřkám narostla křídla.

Druhá půle byla ubojovaná, plná soubojů, ale také nepřesností. Ani jeden z týmů si žádnou pořádnou šanci nevypracoval a tak o výsledku rozhodla až 84. minuta, kdy Klíčová vyzvala přihrávkou mezi beky Svobodovou. Ta svůj únik zkušeně proměnila a pojistila první vítězství v sezóně.