Zbrojováci na hostování: Kroupa pomohl k výhře, Krejčířův gól na body nestačil

Zbrojováci na hostování: Kroupa pomohl k výhře, Krejčířův gól na body nestačil

B r n o - Během uplynulého víkendu měla nejvyšší soutěž pauzu, do ligových bojů ale zasáhli Zbrojováci v nižších soutěžích. Gólově se tentokrát prosadili Karel Kroupa (letos podeváté) a Jakub Krejčíř.

SYNOT liga

Nejvyšší soutěž měla přestávku, Michal Škoda tedy do žádného zápasu nenaskočil (nehrál ani za juniorku či rezervu).

FNL

Po karetním trestu se do sestavy Mostu vrátil Muamer Avdić a na hřišti Pardubic pomohl k bodu. Mostečtí remizovali 0:0 a se sedmi body jsou čtrnáctí. Avdić odehrál celý zápas.

Jen o příčku výš se s jedenácti bodíky nalézají fotbalisté Frýdku-Místku. Ti cestovali na hřiště ambiciózního Sokolova, vlastní brankou prohráli smolně 0:1. Milan Halaška nastoupil od začátku, v 67. minutě byl střídán.

MSFL

Partnerská Líšeň narazila na ligové zkušenosti. V utkání s Prostějovem podlehla 0:3, přičemž první dva góly vsítil Lukáš Zelenka a pojistku přidal v závěru po rychlé akci Karel Kroupa. Útočník, který u druhého Zelenkova gólu asistoval, vstřelil již devátý letošní gól a v tabulce střelců soutěže je druhý.

V brance domácích si slušně zachytal Vlastimil Veselý, v obraně dostali šanci hráči "áčka" Miroslav Keresteš a Petr Buchta, v záloze či útoku Jan Sedlák, David Krška, Fabián Slančík a hodně aktivní Lamine Fall. Líšeň je v tabulce předposlední.

O jednu příčku výš se nalézá Břeclav. Ta podlehla na hřišti Uničova 1:3, čemuž nezabránilo ani kvarteto Zbrojováků. Tomáš Kunc zařídil penaltu, po které padl jediný břeclavský gól, šance měl i Pavel Lapeš. Od začátku nastoupili také Michal Kugler a (po delší době zase v obraně) Tadeáš Zezula.

Ani HFK Olomouc na body v tomto kole nedosáhl, na hřišti Orlové podlehl 0:2 a je jedenáctý. Pavel Drbal i Rostislav Varaďa nastoupili od začátku, druhý jmenovaný ale musel již ve 12. minutě střídat, neboť utrpěl tržnou ránu na hlavě. To hosty mohlo mrzet, do té doby byl totiž Varaďa hodně aktivní.

Do hry v tomto víkendu z různých důvodů nezasáhli Martin Sus, Jindřich Stehlík, Daniel Přerovský, Jan Zádrapa a Dalibor Dvořák.

Divize

Divizní Blansko se před utkáním v Otrokovicích potýkalo s početnou marodkou, na hřiště se nemohli podívat ani Zbrojováci David Šural, Martin Levai a David Jukl. Navíc již ve druhé minutě vsítili domácí gól, po změně stran přidali druhý a v 79. minutě už tak jen korigoval krásnou dalekonosnou ranou Jakub Krejčíř. Stav 2:1 se nezměnil, byť blízko k vyrovnání měl v závěru Ondřej Ullmann, který - stejně jako Krejčíř - odehrál celý zápas.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...