Švancara: trenér Bílek se mi stále neozval

Švancara: trenér Bílek se mi stále neozval

Kdyby se měly vyhlašovat tři hvězdy utkání, byl by mezi nimi s největší pravděpodobností Petr Švancara. Brněnský kapitán se proti Jihlavě trefil hned dvakrát, tento kousek se mu letos podařil již podruhé.

Běžela osmá minuta utkání, kapitán Zbrojovky vyzrál na ofsajdovou past a řítil se sám na Blažka. Situaci vyřešil šibalsky, když jihlavskou jedničku přehodil krásným obloučkem. "Jihlavu jsme k míči vůbec nepustili a hodně nám pomohl první gól", povídal po zápase. "Chvíli na to dával Škoda druhý gól, což nás uklidnilo, byl to dobrý začátek."

Na začátku druhé půle snížil Tecl. V tu chvíli se Švancara bál, že Zbrojovka náskok ztratí. "Když Jihlava snížila, tak to možná vypadalo, že nás dostanou pod tlak. Naštěstí jsme dali rychle na 3:1 a už jsme to měli opět pod kontrolou," komentoval svoji druhou a nesmírně důležitou branku. "Tyhle slepené góly a naše fotbalová kvalita dnes rozhodly," hodnotil celkově zápas.

Jeden z hrdinů duelu zůstal ovšem skromný. "Nepište jenom o Švancarovi, velký podíl na výhře mají ti mladí kluci, kteří zažívají krásné okamžiky," chválil své spoluhráče.

Zápas také potvrdil fakt, že Zbrojovka na první ligu rozhodně má. "Jsem strašně šťastnej, že se Zbrojovka někam zvedá a těší mě, že můžu být u toho," nešetřil Švancara radostnými emocemi. Ukázal také smysl pro humor, když na otázku, zda jej těší letošní čtyři vstřelené góly, odpověděl: "Hned po zápase jsem se díval na telefon a zatím se mi trenér Bílek neozval."

Populární "Mercedes" také přiznal, že už není nejmladší. "Máte mě vidět ráno, před zápasem mi je 23 a po zápase 42", potvrdil, že je po vítězném duelu evidentně dobře naložen. "Nás ten fotbal začal tak moc bavit, že jsme se do něho úplně zamilovali," rozplýval se. "V této chvíli se můžeme dívat i na tabulku, máme 13 bodů a jsme zhruba pátí, což je krásný výsledek. Na druhou stranu musíme my zkušení hráči krotit euforii. Jedeme dál v tom, co jsme nastavili na začátku sezóny," burcuje před nadcházejícími zápasy Švancara.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...