Pomohly nám rychlé góly, liboval si po utkání trenér Zbrojovky Čuhel

Pomohly nám rychlé góly, liboval si po utkání trenér Zbrojovky Čuhel

Oba útočníci vstřelili po dvou brankách, další gól přidal Pernica, Zavadil rozdával asistence jako na běžícím pásu a Zbrojovka zvítězila 5:1. Je tedy zřejmé, že trenér Brna Petr Čuhel byl po utkání spokojený, zatímco lodivod Jihlavy František Komňacký příliš důvodů k radosti neměl.

"Do utkání jsme šli s pokorou, věděli jsme pochopitelně o síle Jihlavy i o tom, že neprohrála. Ale dva úvodní góly nám pomohly, důležité také bylo, že jsme dokázali rychle zareagovat na snížení," zahajuje hodnocení zápasu domácí kouč.

Ten musel být spokojený s premiérou útočníka Škody, který vstřelil branku hned po třinácti minutách na hřišti a ve druhé půli přidal další. "Michal je typově přesně ten hráč, kterého jsme sháněli, a jsem opravdu rád, že dnes odehrál takový zápas. Nechtěl bych ale vyzdvihovat jednotlivce, za výsledky je odpovědný celý tým v případě porážek i v případě výher," potvrzuje Čuhel svá dřívější slova o důležitosti týmové práce.

I tak se ale nemohl vyhnout zhodnocení muže, který přihrávkami zařídil tři z pěti branek. Pavel Zavadil odehrál opět famózní zápas. "Co se Pavla týče, věřím, že ve svých výkonech bude nadále pokračovat," doufá Čuhel, že brněnský špílmachr, který zcela zastínil jihlavského Kolouška, neztratí nic na svém lesku.

Výhled do budoucna se nemění. "Stále a stále opakuji, že musíme zůstat u poctivého a týmového přístupu. Jen tak si zajistíme, že budeme po utkání spokojení stejně jako dnes," uzavřel brněnský trenér své hodnocení.

František Komňacký hovořil po utkání vyrovnaně. "Věděli jsme, že ta série jednou musí skončit, ale před utkáním jsem v úspěch věřil," okomentoval fakt, že Jihlava prohrála poprvé v sezoně.

Někteří hráči mne výkonem a v přístupu k utkání zklamali. Po celý zápas jsme byli horším mužstvem a prohra byla naprosto zasloužená. Dostali jsme rychlé góly a za takového stavu je těžké hrát i pro lepší mužstva, než je Jihlava," pokračoval zkušený kouč."

V čem viděl přičiny prohry? "V naší obraně si domácí útočníci dělali, co chtěli. Dostali jsme tři branky hlavou, byť máme hráče na to, aby takové souboje zvládali lépe. Tým působil nekonsolidovaně, po snížení jsme záhy dostali hloupý gól," vypočítává Komňacký.

Ten byl tázán i na to, zda je horší zápas ztratit takto jasně, nebo přijít o vedení 3:0, jak se to Jihlavě stalo v prvním kole na Slavii. "Obě situace zanechají na srdečním svalu šrám, na Slavii to ovšem bylo lepší v tom, že jsme 70 minut hráli dobře a nervoval jsem se jen v těch zbylých. Dnes to bylo špatné celý zápas," glosoval s humorem respektovaný trenér Jihlavy.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...