Premiérový gól by nová kometka v brněnském útoku vyměnila alespoň za bod

Premiérový gól by nová kometka v brněnském útoku vyměnila alespoň za bod

B r n o - Jen tři zápasy stačily Tomáši Brigantovi k tomu, aby se zapsal do listiny střelců v české nejvyšší soutěži. V sobotu odpoledne vyrovnával na 1:1 v duelu s Plzní, nicméně na body to nestačilo.

Tomáš Brigant ale potvrdil pověst malé brněnské kometky. Když nastoupil před čtrnácti dny ke své ligové premiéře v Edenu, přítomní manažeři z nejvyšších pater tohoto fotbalového byznysu jen kroutili hlavou a plísnili své podřízené za to, že si tohoto rychlonohého štírka dosud nevšimli. Asi je to silné slovo říct, že Brigant okouzlil Synot ligu, ovšem u nás v Brně začíná splňovat to, co se od něj očekává. A to je moc dobře. Jak by řekl trenér Kotal: „Raději víc pracovat než povídat do novin.“

V sobotu proti Plzni se Brigant blýskl svojí prací, tedy prací koncového útočníka. Po půlhodině hry šel důsledně k pravé tyči Kozáčikovy branky a sledoval míč z kopačky Romana Fischera. „Ani nevím, jestli to byla střela či přihrávka,“ říkal pak po utkání. Podstatné ale bylo, že zblízka dopravil míč do sítě a postaral se tak o vyrovnání. „Je to hezké dát první ligový gól. Ale klidně bych to vyměnil za nějaký bodík,“ hlesl.

I jeho mrzel druhý gól, který skončil v brněnské síti. „Osobně si myslím, že to byl klíčový moment zápasu. Vyrovnání přišlo brzo, ale na druhou stranu jsme i my měli dostatek příležitostí k tomu, abychom strhli výhru na naši stranu nebo po třetím gólu Plzně vyrovnali,“ řekl slovenský blonďák. „Mrzí to hodně, připravovali jsme se na zápas velmi poctivě, trenéři výtečně zanalyzovali hru Plzně, věděli jsme, co máme hrát a myslím, že na trávníku to bylo vidět,“ pochválil výkon Zbrojovky. A znovu zopakujme, jaká je to škoda, že za takový výkon nepřišla alespoň jednobodová odměna.

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...