Autor výstavní trefy Lutonský: Jsem zklamaný, že se nám nepovedlo bodovat

Autor výstavní trefy Lutonský: Jsem zklamaný, že se nám nepovedlo bodovat

B r n o - Fotbalisté často zažívají rozporuplné pocity - dají gól, týmu to ale nestačí k bodům. Přesně takhle se dnes cítil Milan Lutonský, jehož nádherný gól Zbrojovku k výhře nad Plzní nedovedl.

Zbrojovka totiž vedla jen sedm minut druhé půle, soupeř pak duel otočil. "Za každý gól jsem rád, ale ve finále body nemáme. Plzeň nás po změně stran zatlačila, dala dva góly a pak už se nikam nehnala, nepotřebovala to. Je to zklamání, body nebyly daleko, v závěru jsme měli i nějaké šance, nevyšlo to," povídal mládežnický reprezentant, který se trefil v lize potřetí.

Není ovšem sporu, že dnešní gól byl nejhezčí - Milan na konci první půle vyslal na Kozáčika ránu vpravdě výstavní. "Věděl jsem, že už je konec půle, že už moc neriskuju a pokud přijdu o míč, bude se asi pískat konec. Míč se mi nějak držel u nohy, objevil se prostor, tak jsem se podíval a zkusil střelu. Mířil jsem na zadní tyč a říkal si, že místo technické rány bude lepší přidat razanci. Že to ovšem vyšlo takhle, to je i dílem štěstí," popisoval svůj vrcholný moment jednadvacetiletý hráč. "Když už dám gól, tak to prostě musí být něco extra, jako na Baníku z velké dálky nebo v poháru proti Žižkovu," pousmál se.

Ještě předtím se Milan přichomýtl k penaltovému zákroku, za což viděl žlutou kartu. "Milan Petržela je nepříjemný hráč, hraje hodně chytře a je rychlý. Chtěl jsem mu vzít míč, kontakt tam asi byl, ale je to těžké posoudit. Jestli padat musel nebo nemusel, to netuším," nechtěl onen moment nějak rozebírat. "Navíc jsme se z toho dostali a vedli, takže nás to nijak nepoložilo."

Lutonský poslední dobou nastupuje v obraně, i když - rukopis trenéra Kotala je hodně rozmanitý, s čímž souhlasí sám hráč. "Hrajeme to proměnlivě, podle soupeře i fáze zápasu se to mění. Dnes jsem měl dost práce dozadu, soupeř byl ofenzivní a nebezpečný, podle očekávání. Zaviněnou penaltu jsem smazal gólem, bohužel to k bodům nevedlo, jak už jsem říkal. Petržela nám tam párkrát prošel a měli jsme i štěstí, celkově ale svůj výkon hodnotit nechci, rozebereme si to v týdnu v kabině," řekl k tomu Lutonský.

Jaká byla podle něj příčina obratu? "Rozhodně jsme je nepodcenili nebo něco takového. Šli jsme do toho naplno, vedli o gól, chtěli to udržet co nejdéle, ale bohužel jsme inkasovali dost rychle. Hosté si asi v kabině něco řekli a přistoupili k tomu lépe. Škoda, velká škoda," zakončil posmutněle.

další články

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...
Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek

B r n o – Představenstvo klubu FC Zbrojovka Brno dnes jednomyslně rozhodlo o odvolání hlavního...
VIDEO: Trenér Polách po utkání ve Varnsdorfu
A-tým
14.04.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Polách po utkání ve Varnsdorfu

V a r n s d o r f – Ani cesta na sever Čech kýženou bodovou vzpruhu nepřinesla. Ba co víc,...