Snad nám Plzeň tu sérii neukončí, doufá Milan Lutonský

Snad nám Plzeň tu sérii neukončí, doufá Milan Lutonský

B r n o - Milan Lutonský vlétl do své premiérové prvoligové sezony jako uragán, rok poté se ovšem zranil a tolik možností nedostával. Nyní se zdá, že se v sestavě znovu zabydlel.

Poslední dva zápasy odehrál celé. A s úspěchem, vždyť Zbrojovka pokaždé vyhrála. Sám Milan ale několikrát zdůraznil, že výsledky Zbrojovky jsou jakékoliv individuální bilanci nadřazené.

O utkání s Plzní

"Je to jeden z vrcholů podzimu, nálada v kabině tomu odpovídá. Jsme posíleni posledními výsledky, nebýt těch šesti bodů, jsme v tabulce úplně jinde. Soupeře ale respektujeme, musíme být pokorní, máme sice za sebou těžké zápasy, ale čekají nás ještě mnohem těžší. Víme, že Plzeň je špička, hrají o poháry. Na pravé straně mají kvalitní hráče, rychlé, technicky vybavené. Kraje mohou zápas rozhodovat. Naší výhodou je, že hrajeme doma a podpoří nás fanoušci."

O možném receptu na soupeře

"Kolektivní, týmový výkon. Když budeme hrát na sto procent, můžeme uspět, jinak ne. Plzeň teď možná není tak suverénní, ale pořád je to špička. Musíme eliminovat jejich přečíslení, to dovedou sehrát mistrně. Nechci říkat, že nemáme co ztratit, vždycky je co ztratit - ve hře jsou body. A bodovat by bylo hodně příjemné."

O fanoušcích a domácí sérii

"Diváci nám hodně pomohli už s Libercem, tlačili nás dopředu. Doma musíme sbírat body, proto je pro nás ta série povzbuzením. Je to asi hodně o psychice, víc si věříme, když ty výsledky máme v zádech. Nedokážu to přesněji specifikovat."

O svém návratu do sestavy

"Jsem za to pochopitelně rád, důležitější ale je, že se daří týmu. Neměl jsem optimální formu, možná za to mohlo i zranění, jedno s druhým. V juniorce nebo v Líšni jsem se ale pořád snažil ukázat, že mohu být platným hráčem. My jsme tu všichni jeden tým, výpadek může potkat kohokoliv, ale vnímáme to tak, že naše Zbrojovka jako celek je důležitější než to, jestli hraje či nehraje jednotlivec. Pokud tým vyhrává, jsme spokojení."

O své proměně za poslední roky

"Osobně si myslím, že jsem oproti první sezoně komplexnější hráč. I když jsem tehdy třeba hrál víc. Hodně jsem se toho naučil, učím se vlastně pořád, trenér mi hodně pomáhá. Pomáhají samozřejmě i získané zkušenosti."

O své roli v zápasech

"Hrát na kraji obrany je samozřejmě jiné. Když uděláte chybu, je to větší problém, než když ztratíte míč v útoku. Já to ale moc neřeším, je mi jedno, kde nastoupím. V obraně podstoupím víc soubojů, výšku už nenaberu, takže se vždy domlouváme individuálně podle soupeře. Na vysoké hráče jdou - pokud je to možné - vyšší spoluhráči, které my zajišťujeme. Trenér se to snaží typově sladit podle soupeře."

Video z tiskové konference.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....