Potvrdili jsme výhru ze Slavie, pochvaloval si trenér Kotal po utkání

Potvrdili jsme výhru ze Slavie, pochvaloval si trenér Kotal po utkání

B r n o - Zbrojovka to zvládla! Porazila doma Liberec, čímž potvrdila svou domácí sílu i body z Edenu. V tabulce se vyšvihla do horní poloviny, s čímž je pochopitelně spokojen i trenér Kotal.

Ještě před ním dostal na tiskové konferenci přednost hostující Samuel Slovák, příliš sdílný ale nebyl. "Jeli jsme do Brna s cílem bodovat, ale hned na úvod jsme neproměnili velkou šanci a soupeř naopak skórovat dokázal. To nás trochu poznamenalo, mohli jsme inkasovat i podruhé a zlepšili jsme se až po změně stran. Jenže nám chyběla potřebná kvalita k tomu, abychom se prosadili gólově," povzdechl si.

Pak už dostal slovo domácí kouč Kotal. "Věděli jsme, že soupeř bude nesmírně silný, i když měl před utkáním problémy se sestavou. I tak mu zůstali technicky dobře vybavení hráči se zkušenostmi z pohárů. Z toho pohledu byl hodně důležitý náš první gól, po kterém jsme mohli být víc v klidu a hrát na protiútoky. Bohužel se nám nepovedlo utkání rozhodnout, takže do byly nervy až do konce," shrnul průběh duelu.

VIDEO: Trenér Kotal hodnotí utkání s Libercem.

Ten začal v hodně těžkých podmínkách - prudký déšť smáčel trávník pěkných pár minut před zápasem a nechtěl přestat ani po úvodním hvizdu. "S tím se potýkaly oba týmy stejně, nám trvalo nějakých dvacet minut, než jsme si na to zvykli. Soupeři jsme do té doby nechávali dost prostoru. Pak to bylo lepší, měli jsme šance, ale nepovedlo se je proměnit."

Po změně stran Zbrojovka ze začátku tolik aktivní nebyla. "Bylo znát, že se kluci trochu báli o výsledek. Ale Liberec jsme pustili v podstatě do jedné šance, kterou skvěle vyřešil Vašek Hladký. V závěru jsme pak mohli rozhodnout, ale míč zastavila tyč," připomněl Kotal Hyčkův dalekonosný pokus.

Výsledkem tedy byla výhra a další posun v tabulce. "Vnímám to jako hodně důležité body. Potvrdili jsme úspěch na Slavii, získali tři body a začali tak dobře těžkou sérii utkání s pohárovými zástupci. Navíc jsme po delší době udrželi nulu," pochvaloval si Kotal i fakt, že gólman Hladký letos podruhé udržel čisté konto.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...