Hrál jsem s velkým sebezapřením, říká o soubojích s Ljevakovičem Pavel Zavadil

Hrál jsem s velkým sebezapřením, říká o soubojích s Ljevakovičem Pavel Zavadil

B R N O - Už před zápasem s Teplicemi bylo jasné, že hlavního tvůrce brněnské hry, kapitána Pavla Zavadila, čeká těžká šichta. Samotné utkání to pouze potvrdilo, jeden z nejlepších defenzivních štítů ligy Admir Ljevakovič mu nedaroval ani centimetr prostoru zadarmo, prakticky se od něj nehnul na krok. Na počátku 68. minuty však Zavadil v klíčovém souboji svého strážce jasně předčil, a založil tak akci, po níž padla vyrovnávací branka.

Osobní obrana je taktickým prvkem, jenž se v moderním fotbale nevidí příliš často. V pátek večer si ho však na Srbské snad ani nešlo nevšimnout. Stačilo jen sledovat pohyb kapitána Zbrojovky, za kterým se neustále jako stín míhal středopolař Teplic Ljevakovič. „Bylo to hodně nepříjemné hlavně v první půli, kdy mě hlídal vlastně pořád, ale tak to prostě je. Já jsem se s tím nějak popral, i když jsem hrál s velkým sebezapřením. Nějak jsem to nakonec zvládnul a odbojoval to,“ popisoval Zavadil své dojmy krátce po utkání.

Se svým sokem se několikrát dostal do křížku, ale žádný větší konflikt z toho nebyl. Jak sám říká, úlohu protihráče respektuje a nebojí se ani vyzdvihnout jeho přednosti. „Je to důrazný hráč, rychlý, tvrdý a umí i s balonem. Pro Teplice je to jeden z nejdůležitějších hráčů. Myslím, že je v něm velká kvalita.“

Vzájemný souboj těchto dvou borců ve středu hřiště, se tak trošku symbolicky odrazil i na podobě skóre. Zatímco první dějství vyšlo lépe hostům ze severu Čech, v tom druhém se karta obrátila a na trávníku dominovalo Brno. „V prvním poločase měl nade mnou navrch, ale myslím si, že druhý poločas už jsem byl na koni já, protože jsem s ním vyhrával takové ty mini souboje. Nakonec jsem vyhrál boj o odražený balón, posunul ho a byla z toho branka, takže 1:1 je spravedlivý výsledek,“ všímá si této paralely i kapitán Zbrojovky.

Zavadil si tentokrát nepřipsal gólovou asistenci, ale de facto založil akci, na jejímž konci se ze vstřelené branky radoval David Pašek. „Celá ta akce byla perfektní. Bylo to na tři přihrávky, kdy jsem to dal Mezlovi, Mezla to posunul krásně Sýkorovi a ten už dával Pašovi do prázdné brány,“ pochvaloval si šestatřicetiletý rodák z Olomouce dokonalou souhru se svými parťáky.

Na závěr rozhovoru se ještě Pavel pustil do celkového hodnocení duelu. „Škoda, že takové akce tam nebyly i první poločas, kdy jsme málo útočili po křídlech. Ale po pauze tam byl vidět důraz, kdy jsme zabrali a zvládli to.“ S bodovým ziskem ale pochopitelně Zbrojovka být úplně spokojena nemůže. „Doma je to ztráta, chtěli jsme určitě vyhrát, ale nakonec se ten bod bude počítat. Teplice jsou velmi silný mančaft, ofenzivní, výborně připravený, takže bod je podle mě spravedlivý a my ho bereme,“ říká smířeně Pavel Zavadil.

další články

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...
Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek

B r n o – Představenstvo klubu FC Zbrojovka Brno dnes jednomyslně rozhodlo o odvolání hlavního...
VIDEO: Trenér Polách po utkání ve Varnsdorfu
A-tým
14.04.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Polách po utkání ve Varnsdorfu

V a r n s d o r f – Ani cesta na sever Čech kýženou bodovou vzpruhu nepřinesla. Ba co víc,...