Už v pátek Zbrojovka hostí silné Teplice

Už v pátek Zbrojovka hostí silné Teplice

B R N O - Na dveře české fotbalové SYNOT ligy už klepe její šesté kolo. V něm bude brněnská Zbrojovka doma hostit silné Teplice, které letos ještě neprohrály! Souboj Jihomoravanů proti Severočechům odstartuje v pátek 29. srpna v 18 hodin na stadionu v Srbské ulici.

Teplice jsou stejně jako Zbrojovka tradičním účastníkem nejvyšší fotbalové soutěže. V celkové historii české ligy se tito páteční soupeři střetli 34x. O něco více se dařilo Severočechům, vyhráli třináctkrát. O dvě výhry méně si připsalo Brno a desetkrát dospělo vzájemné klání k remíze.

Vloni se Zbrojovce proti Teplicím dařilo, nejprve doma v zápase plném gólů vyhrála 3:2, poté si odvezla body také ze severu - 0:1. Uvidíme, jak se bude našim fotbalistům proti loni oblíbenému soupeři dařit nyní.

Trenér Kotal před utkáním s Teplicemi.

Teplice bez prohry...

Jak už bylo zmíněno, Severočeši letos zatím neprohráli. Přesto jsou však až na devátém místě. Je zde totiž několik ale... Tým trenéra Zdeňka Ščasného má po pěti kolech soutěže odehraná jen čtyři utkání, ve kterých třikrát remizoval. Výhry se tak žlutomodří dočkali jedinkrát, a to ve čtvrtém kole, kdy doma porazili pražskou Slavii 2:1. V prvním kole remizovaly Teplice v Hradci Králové 0:0 a ve třetím kole na Baníku už padaly góly - 1:1. Třetí remíza přišla v posledním odehraném zápase, v Liberci viděli diváci čtyři branky. Díky šesti získaným bodům jsou Tepličtí na deváté příčce tabulky.

Ve čtyřech zápasech Severočeši vstřelili pět branek, v tabulce střelců však najdeme jen čtyři hráče. Po jednom gólu si rozdělili Krob, Vůch, Mahmutovič a Litsingi . Pátým "střelcem Teplic" byl nešťastným gólem slávista Bílek.

... a Zbrojovka bez Markoviće a Jugase

Kromě toho, že Brno ztratilo v Ostravě body do tabulky, přinesl tento zápas ještě další nepříjemnosti. Nejlepší střelec týmu, útočník Miroslav Marković bude zhruba dva měsíce mimo hru kvůli zraněnému kolenu. Mladý obránce Jakub Jugas dostal od Disciplinární komise FAČR trest zastavení činnosti na jeden zápas. A tím bude právě souboj proti Teplicím.

Prohra na Baníku přispěla k prozatímnímu umístění Zbrojovky na 11. místě ligové tabulky. Tam se Brňané zařadili díky pěti bodům za jednu výhru (proti Hradci), dvě remízy (s Duklou Praha a Budějovicemi) a dvě prohry (v Jablonci a v Ostravě).

Důležité informace

  • Termín utkání: Pátek 29. srpna, 18 hodin, stadion v Srbské ulici.
  • Bilance Zbrojovky: 5 zápasů (1 2 2), skóre 6:6, 5 bodů, 11. místo
  • Bilance Teplic: 4 zápasy (1 3 0), skóre 5:4, 6 bodů, 9. místo
  • Vzájemná bilance: 34 zápasů, 11 výher Brna, 10 remíz, 13 proher Brna, skóre 41:47

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...