Soupeř se z loňska poučil, uvědomuje si trenér Kotal před Teplicemi

Soupeř se z loňska poučil, uvědomuje si trenér Kotal před Teplicemi

B r n o - Na Zbrojovku čeká v pátek duel s Teplicemi. Severočeši jsou těžkým soupeřem, navzdory faktu, že v loňské sezoně odevzdali Zbrojovce všechny body. "Z toho se určitě poučili," má jasno trenér Kotal.

Byla to v minulé sezoně dvakrát velká sláva. Nejprve domácí výhra 3:2, Zbrojovka hrála parádně a soupeře zaskočila. Na jaře poté přišlo vítězství 1:0 na Stínadlech - první výhra venku od úspěchu v Plzni, tedy po více než roce. A důležitý krok k záchraně. "Soupeř se ale stoprocentně poučil. Trenér Zdeněk Ščasný je zkušený a už ví, co od nás čekat. Bez zodpovědnosti celého mužstva nemáme šanci uspět," ví trenér Kotal.

Teplice tak byly loni přes svou sílu výsledkově nejvděčnějším soupeřem. "Protivníky ale nedělím na příjemné a nepříjemné. Každý výsledek musí být něčím podložený, ponejvíce tvrdou prací. Sám se neudělá," zdůraznil kouč.

Tomu je jasné, že úspěch je třeba jako sůl. "Nejsme v komfortní situaci. V posledních zápasech jsme zbytečně ztratili body a máme jen jeden. Jedině zodpovědná obrana a kvalitnější útočná fáze nám může zajistit úspěch proti silnému a ambicióznímu soupeři, jakým Teplice jsou."

O přednostech Severočechů má jasno. "Jsou silní v útočné fázi, jejich hráči jsou rychlostně i technicky dobře vybavení. To pro naši defenzivu znamená zvýšené nebezpečí. Pro nás ale nadále platí, že k výhře doma vedou jen vstřelené góly," pokračoval.

V minulém domácím utkání Zbrojovka zaskočila Teplice hrou na tři obránce a křídelními útoky. Dá se říci, že právě tehdy se poprvé ukázala brněnská domácí síla. "Variant máme nachystáno několik, v tomhle hledíme i na soupeře, hledáme jeho slabiny. Je jasné, že po dvou prohrách už se těžko nechají překvapit tím samým," potvrdil Kotal myšlenku z úvodu tiskovky.

Asi největším problémem je pro kouče složení ofenzivy. "Mohu prozradit, že sestava se po zranění Markoviće bude podobat té, která zakončila zápas v Ostravě. Tam jsme nebyli efektivní, šance jsme ale měli. Nezaostáváme v týmových statistikách, ale v těch individuálních. Znamená to, že na hrotu útoku by se měl objevit Stanislav Vávra. Finální nominaci k utkání budeme dělat po zítřejším utkání," nechtěl prozradit víc.

Nad startem některých hráčů visí otazník. "Aleš Schuster už s námi trénoval, u něj se definitivně rozhodneme zítra. Podobné je to s Hyčkou, také to není úplně stoprocentní. Je možné, že se v nominaci objeví i Moukanza," zakončil Kotal.

další články

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....