Jsem zklamaný, měli jsme získat tři body, litoval po utkání střelec Vávra

Jsem zklamaný, měli jsme získat tři body, litoval po utkání střelec Vávra

B r n o - Dal gól, první ligový v kariéře. Přesto po utkání s Budějovicemi Stanislav Vávra neslavil, Zbrojovka totiž nakonec s Českými Budějovicemi jen remizovala 2:2.

Stanislav nastoupil podruhé do základní sestavy, Brno mělo zápas pod kontrolou, ovšem soupeř ze tří šancí vstřelil dva góly a jednou dal břevno. "První ligový gól je moc pěkný počin, ale po dnešku jsem zklamaný," načal své povídání brněnský útočník. "Dneska jsme měli získat tři body, ale bohužel máme jeden," litoval.

Zbrojovka přitom byla většinu zápasu lepší a za stavu 1:1, kdy se trefil právě Vávra, si snad žádný brněnský fanoušek nepřipouštěl, že by vítězství mohlo něco ohrozit. "Trenér nás upozorňoval, když jsme dostali první branku. Po mém gólu jsme měli dvě nebo tři tutovky, které jsme bohužel nedali a byli jsme za to potrestání," neskrýval Vávra zklamání. "Rozhodně jsme si nebyli jistí, že máme tři body v kapse, snažili jsme se hrát, ale ukázalo se známé pravidlo nedáš, dostaneš."

Jak se vlastně zrodil první Standův ligový gól? "Pavel Zavadil centroval od lajny, výborně mě našel na malém vápně a já už jsem to neměl složité. Neproměnit se dá cokoliv, ale já jsem si byl jistý,“ pousmál se blonďatý střelec. Ten také připustil, že není žádný hlavičkář. "Rád dávám góly všemi způsoby, raději ale nohou," povídal.

Raketový start

Stanislav Vávra byl v minulém ročníku vyhlášen nejlepším střelcem Juniorské ligy. Letos si jej trenér Kotal vytáhl do áčka. "Musím přiznat, že jsem to nečekal. Byl jsem opravdu hodně překvapený, ale trenér mi dal důvěru, tak mu jí snad splatím. Myslel jsem, že by bylo fajn naskočit třeba do deseti, patnácti zápasů z lavičky," říkal útočník, který místo toho hrál už podruhé v základu.

Jakou roli konkrétně má mladý útočník na hřišti? "Hraji na křídle a trenér po nás chce, abychom chodili jeden na jednoho, lítali nahoru a dolů s cílem připravovat finální přihrávky na Miru Markoviče,“ popisoval své pokyny od kouče Kotala.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....