Nedokázali jsme přidat další góly, to nás stálo výhru, láteřil po utkání Kotal

Nedokázali jsme přidat další góly, to nás stálo výhru, láteřil po utkání Kotal

B r n o - Zápas Zbrojovky s Budějovicemi nabídl napínavou podívanou a čtyři branky. Oba týmy daly po dvou, domácí ale měli výrazně větší počet střeleckých možností. Není tak složité uhodnout, který z trenérů byl po utkání spokojenější.

Hostující Luboš Urban dostal slovo jako první. "Výsledek je pro nás lepší než předvedená hra. Bod bereme, je pro nás důležitý. Nadále se učíme hrát první ligu, nechali jsme se několikrát přitlačit, ale byl to bláznivý zápas a po gólu na 2:2 jsme zase mohli jít do vedení my, nastřelili jsme břevno," přemítal.

Jako stěžejní moment utkání by asi označil pasáž před vyrovnávacím gólem na 2:2. "Soupeř mohl dát góly na 3:1, 4:1. Místo toho nám vyšel brejk a mohlo to být opačně. Zápas jako na houpačce, jak jsem již řekl, bod bereme," netajil určitou spokojenost.

Václav Kotal samozřejmě nadšením nehýřil. "Věděli jsme, s čím soupeř přijede. Rozhodující bylo, že jsme se nedostali do dvoubrankového vedení. Místo toho jsme po naší standardce rychle ztratili míč, nepokryli hráče a inkasovali na 1:1, gól na 2:2 radši ani nebudu komentovat," hudroval.

Kotal mohl opět žehrat na slabou produktivitu svých svěřenců. "Nedali jsme dvě stoprocentní šance a pak většinou ve fotbale přichází trest. Jsme smutní, nic s tím už ale bohužel neuděláme. Jen se z toho musíme poučit, neboť pokud se nevrátíme k zodpovědné obraně, nedokážeme hrát s nikým. Na gól se nadřeme a snadno inkasujeme," zdvihal varovně prst.

Těšit trenéra mohl snad jen fakt, že Marek Kaščák zvládl naskočit od úvodních minut. "Jednotlivce hodnotit nechci, spíš jen kolektivní výkon. Roli Marek splnil, věřím, že se bude postupně dostávat do lepší a lepší formy. Faktem je, že zápas nám ztratily jiné věci," nechtěl Kotal příliš hodnotit výkony konkrétních hráčů.

Neudělal tak ani v případě Stanislava Vávry, autora druhé (a své první) branky. "Uktání jsem si ještě nevyhodnotil u videa, po něm můžu říct víc. Standovi gól určitě pomůže v sebevědomí, musí na sobě ale pracovat dál, neboť jeden gól fotbalistu nedělá," uzavřel.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...