Čekání končí, ligová opona se pro Zbrojovku zvedne opět v Jablonci

Čekání končí, ligová opona se pro Zbrojovku zvedne opět v Jablonci

B r n o - A zase ten Jablonec, mohli si Zbrojováci říci po losu nového ročníku SYNOTligy. Stejně jako před rokem zahajujeme třicetikolovou anabázi pod vrcholy Jizerských hor. Vše vypukne v sobotu 26. července v 17 hodin.

Před rokem si Zbrojovka z dalekého severu odvezla bod za remízu 0:0, první čisté konto kariéry vychytal Václav Hladký. Tak odstartovala sezona, která se nakonec přes všechny trable zařadila mezi povedené - symbolicky byla ukončena výhrou právě nad Jabloncem (1:0) a posunem na konečnou devátou příčku.

Za necelé dva měsíce od tohoto utkání prošel kádr soupeře řadou změn, výrazně posílil a netají se ambicemi. Zbrojovku čeká na úvod hodně ostrá prověrka. "Minule jsme tam remizovali, teď by se plichta taky hodila. Chtěli bychom navázat na výsledky z minulé sezony, hlavně se jich nesmíme bát, pak máme šanci něco odvézt," nachází jeden z receptů na bodový import kapitán Pavel Zavadil.

Zbrojovka do zápasu nepůjde v plné síle, po Slančíkovi se zranil bohužel i Miroslav Keresteš. "Budeme se snažit podat kompaktní a kolektivní výkon. Nechceme ale hrát na 0:0, musíme být odvážnější. Jablonec jsme viděli proti Rostovu, kdy hráli velmi dobře," prohlásil před utkáním trenér Kotal. Jeho mužstvo vyráží za prvním letošním testem již dnes, v Jablonci bude nocovat.

Něco o soupeři

Seznam posil Jablonce by skoro vydal na kompletní nový tým. Posuďte sami - v brance Hrubý (přišel ze Znojma), v obraně Romera z Dukly, Mišůn z Příbrami a nám dobře známý Luděk Pernica.

Do zálohy klub získal reprezentanta Hübschmanna, v posledních letech nedílnou součást Šachtaru Doněck. Z Olomouce přišel Pospíšil, ze Znojma se vrátil hbitý Crnkič a v útoku by měl sázet branky zkušený Jun. Tomu všemu velí z lavičky trenér Šilhavý. "Uvidíme, v jaké sestavě nakonec nastoupí, většinou jsou to ale zkušení hráči, takže nesehranost by neměla hrát roli," nedělá si iluze trenér Kotal, který mimochodem tým i trenéra soupeře velmi dobře zná (v Jablonci působil a s Šilhavým pracoval jako asistent během angažmá v Plzni).

Vzájemná bilance

Zápasy z uplynulé sezony jsme již nakousli, a nutno říci, že Zbrojovka si díky nim trochu vylepšila celkové statistiky. Oba osupeři spolu doposud sehráli 38 zápasů, přičemž v 15 případech se radovalo Brno, v 17 Jablonec a 6 utkání skončilo remízou.

Informace pro fanoušky

Sektor hostujících fanoušků se nachází na tribuně JIH, vchod je z ulice Vrchoslavická. Kapacita sektoru je 387 míst. Vstupenky jdou do prodeje hodinu a půl před utkáním.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...