Nesmíme jet do Hradce jen bránit, nabádá před dalším zápasem Čuhel

Nesmíme jet do Hradce jen bránit, nabádá před dalším zápasem Čuhel

Po reprezentační přestávce se opět rozbíhá program nejvyšší fotbalové soutěže. V rámci sedmého kola nastoupí brněnská Zbrojovka na hřišti Hradce Králové. Co od tohoto utkání očekává trenér Petr Čuhel?

Hradec Králové začal sezonu vysokou prohrou v Plzni (0:3), od té doby ale sehrál pět vyrovnaných zápasů. Čtyřikrát remizoval, jednou těsně prohrál na Spartě. "To, že Hradec získal čtyři body, nás nesmí ukolébat. V posledních zápasech nehráli špatně, na Spartě měli řadu šancí a předtím doma proti Ostravě byli lepším týmem," je si trenér "áčka" vědom toho, že jakékoliv podcenění by se mohlo vymstít.

Navíc Hradec potřebuje nutně vyhrát, což neblaze odkazuje na jedno z předchozích utkání Brna. "Slavia také potřebovala poprvé zvítězit, proto bychom neradi dopadli tak, jako v onom zápase," varuje Čuhel.

Jak by aktuálního soupeře charakterizoval? "Mají dobře poskládané mužstvo, nebezpečné po stranách, jsou schopní se prezentovat dobrou souhrou. My tam ale nechceme jet jen bránit, to by bylo hodně ošidné. Respektujeme sílu soupeře, ale musíme se snažit o aktivní fotbal," má jasno Čuhel.

Důležité bude i to, jak se povede vyprázdnit marodku týmu. Kaufman s Paškem jsou nadále dlouhodobě mimo hru, problémy se objevily u Petra Nekudy. "Naopak Martin Sus a Pavel Zavadil se už zapojili do tréninku, uvidíme, jak se jejich stav vyvine. Sestavu už v hlavě mám, ale pochopitelně se ještě může změnit," konkretizuje Čuhel stav kádru, co se zdravotní stránky týče.

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
U16: Bodová série skončila v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U16: Bodová série skončila v Opavě

O p a v a - Mladší dorostenci se ve středu vydali k dohrávce na hřiště Opavy. V divoké přestřelce...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...