Některé situace chtěly jednodušší řešení, říká po remíze Marković

Některé situace chtěly jednodušší řešení, říká po remíze Marković

K a p r u n – Dva góly na tři zápasy, taková je bilance Miroslava Markoviće v letošní přípravě. Asi by se nikdo nezlobil, kdyby si srbský útočník podobnou bilanci udržel i pro ligu. Dnes svým gólem přispěl Zbrojovce k remíze.

Běžela 59. minuta utkání, když Keresteš z levé strany centroval a Marković nohou usměrnil míč chytře do sítě. Zbrojovka jeho zásluhou vedla, stejně jako proti Braunschweigu. „Dva góly ve dvou zápasech, to je samozřejmě pozitivní. Chtěl jsem góly dát a snažil se vytvářet si pozice, kluci mě párkrát dobře našli, ale kdybych volil jednodušší řešení, bylo by to lepší,“ narážel na další, tentokrát neproměněné šance.

„Chtělo to něco jiného. Nepřemýšlet, třeba prudce vypálit. Dostal jsem míč od Milana Lutonského a místo střely zkoušel kličkovat, přitom jsem neměl už pořádně sílu a navíc se mi balon zpomalil. Nakonec jsem alespoň přihrál, ale měl to být gól, měl jsem to řešit jednoduše,“ hudroval po utkání.

Připouštěl, že do ideální formy mu po zdravotních problémech něco chybí. „Věřím, že to bude už jen lepší. Měl jsem na začátku přípravy problém s předním stehenním svalem. Hrál jsme dva celé nebo skoro celé zápasy, snad mi to něco dá, i když jsem se necítil úplně na sto procent,“ pokračoval hrotový hráč.

Jak mu vyhovuje současná pozice v týmu, je asi zřejmé. „Vytváříme si dost možností, když se všichni snažíme a dobře napadáme. V prvním poločase to dnes moc nefungovalo, ve druhém už lépe. Musí to vydržet i do ligy. Ale k vytváření šancí musíme přidat i proměňování,“ má jasno.

Teď už může spolu se svými spoluhráči vyhlížet ligové boje. „Moc se těším. Víte, já se těším na každý zápas a trénink, ale na ligu samozřejmě zvlášť. Jak už jsem řekl, musím být hlavně zdravý a pak věřím, že to bude dobré a že i tým to zvládne,“ zakončil Marković.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...