O výhru proti Taškentu přišla Zbrojovka v samém závěru

O výhru proti Taškentu přišla Zbrojovka v samém závěru

Uttendorf - V generálce na nový ligový ročník Zbrojovka remizovala s vedoucím celkem uzbecké ligy - Lokomotivem Taškent. Díky zlepšenému výkonu ve druhé půli vedla, prosadil se Marković. Soupeř ovšem v samém závěru srovnal.

Ve stínu Alp se do sebe obě jedenáctky pustily zvolna. První poločas mnoho vzruchu nenabídl, v dresu Zbrojovky mířil mezi tyče pouze Malík. Ani soupeř příliš nebezpoečný nebyl.

Ovšem po změně stran přepla Zbrojovka na vyšší režim a bylo to znát. Roman Fischer střelou po nadějném brejku vybojoval roh, po kterém pálil tvrdě Schuster - brankář soupeře míč vyrazil s pořádnou dávkou štěstí.

Posléze mířil těsně mimo po individuální akci Sýkora, pak už se Zbrojovka konečně prosadila. Kerestešův centr z levé strany usměrnil do sítě Miroslav Marković - jednalo se o jeho druhý gól na soustředění.

Srbský útočník byl i v další šanci, po příhře Lutonského ale místo střely kličkoval a byl z nadějné pozice vytlačen. Dokázal ještě nahrát střídajícímu Slančíkovi, ten ale trefil pouze gólmana.

Když už se zdálo, že Brňané v generálce dospějí k výhře, udeřilo na druhé straně. Po standardní situaci došlo ve vápně Zbrojovky ke zmatkům a z houštiny těl nakonec vylétla vyrovnávací střela.

Záznam zápasu

Ohlasy trenérů


Václav Kotal (Zbrojovka Brno): "V první půli jsme nechávali soupeři strašně moc prostoru. Řekli jsme si, že takhle to nemůže pokračovat, po půli se naše hra zlepšila. Získávali jsme míče a měli šance, které jsme bohužel neproměnili a přišel trest. Je škoda toho, co jsme dokázali doslova zavraždit. Je určitě na čem stavět, ale přístup proti Jablonci musí být minimálně stejný, jako v pasážích druhé půle, jinak tam ani nemusíme jezdit."
Zbrojovka zakončí soustředění zápasem s vedoucím celkem uzbecké ligy
17.07.2014 | Martin Lísal

Zbrojovka zakončí soustředění zápasem s vedoucím...

K a p r u n - Ještě dva soupeři prověří Zbrojovku před startem ligy v Jablonci. Prvním z nich bude...
Kotal po Taškentu: V první půli jsme soupeři nechávali moc prostoru
17.07.2014 | Martin Lísal

Kotal po Taškentu: V první půli jsme soupeři nechávali...

K a p r u n – Na soustředění v Rakousku Zbrojovka podruhé remizovala – o výhru s Taškentem přišla...
Některé situace chtěly jednodušší řešení, říká po remíze Marković
17.07.2014 | Martin Lísal

Některé situace chtěly jednodušší řešení, říká po...

K a p r u n – Dva góly na tři zápasy, taková je bilance Miroslava Markoviće v letošní přípravě. Asi...