Střípky z Kaprunu - tréninky, bazén i sledování fotbalu

Střípky z Kaprunu - tréninky, bazén i sledování fotbalu

K a p r u n - Již tradičně nabírá většina prvoligových tuzemských týmů sílu na novou sezonu v cizině. Výjimkou není ani Zbrojovka, která zamířila na týdenní soustředění do Kaprunu.

Zbrojováci dorazili na místo svého dočasného pobytu v pátek a hned se rozdělili do nachystaných pokojů. Většina hráčů spí po dvou, jen Tomáš Brigant "vyhrál" samotku. "Zbyla na něj, není v tom žádný jiný důvod," usmívá se kustod Jiří Havlíček.

Jinak se hráči rozdělili povětšinou dle svých rozhodnutí. Jeden pokoj tak sdílejí například gólmani Doležal s Veselým, spolu bydlí brněnští mládežničtí reprezentanti Buchta a Lutonský či o poznání zkušenější hráči Zavadil a Kaščák. Co se posil týče, Sýkora bydlí s Vávrou, Slančík se Sedlákem a "Zlíňáci" Jugas se Šumberou.

V samotném hotelu se hráči mohou cítit jako doma. "Obsluha je česká, velmi ochotná a příjemná. A český je shodou okolností i kuchař, který vaří také skvěle. Vše probíhá formou švédských stolů s velkým výběrem," prozradil Havlíček.

V hotelu je i všudypřítomná wi-fi síť, sauna, posilovna s běhacím pásem. Samozřejmostí je výhled na Alpy; každý pokojík má vlastní balkon či terasu, takže hráči jej mohou užívat dosyta, pokud tedy zrovna mají volno.

Na světový šampionát se čas pochopitelně našel

Program je totiž poměrně nabitý. Začíná snídaní, povětšinou mezi osmou a devátou. Dopoledne je tréninková jednotka, odpoledne zápas nebo další trénink, případně video. "Dvakrát během pobytu využijeme k regeneraci asi 300 metrů vzdálený Aquapark s venkovními i vnitřními bazény," doplňuje Havlíček. V něm hráči byli zrovna včera - po dvoudenním zápasovém kolotoči.

Nejvíce klidu si hráči užijí večer. O víkendu po zápasech si ale od fotbalu neodpočali, běžely totiž závěrečné zápasy světového šampionátu, což si jen málokdo nechá ujít. "Hráči to sledovali na pokojích, relaxovali u toho. Tipy byly vyrovnané, půl týmu věřilo Argentincům, půl Němcům. Jiné to samozřejmě bylo u hráčů a fanoušků Braunschweigu, ti byli hodně natěšení," vzpomínal Havlíček s úsměvem na nedělního soupeře Zbrojovky.

Denní plán Zbrojováků visí vždy již večer, aby se s ním hráči stihli seznámit. Občas je doprovázen vtipným průvodním heslem, které vymýšlí asistent trenéra Michal Šmarda. A co čeká Zbrojováky konkrétně dnes? "Dopoledne klasický trénink, pilování standardek. Odpoledne video a nácvik herních situací," prozradil trenér mužstva Kotal.

Věřme tedy, že se Zbrojovce v Kaprunu podaří splnit vše, s čím na soustředění jela - vypilovat herní dovednosti a zároveň stmelit ducha týmu. Má na to ještě čtyři dny, které chybí do návratu domů. Hned v sobotu pak Brňané zamíří do Zlína, ale to už bude jiný příběh - tam už půjde o generálku na nový ligový ročník...

FOTO: J. Havlíček, M. Kudela


Odjezd na trénink


Trénink


Příprava na zápas se Singapurem


Pavel Mezlík vyrovnává na 1:1


Příprava na zápas s Braunschweigem


Příprava na zápas s Braunschweigem


Zápas s Braunschweigem


Trénink

další články

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...
U17: Těsná prohra s Pardubicemi
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U17: Těsná prohra s Pardubicemi

B r n o - Také dorostenci kategorie U17 se před Pardubicemi nakonec museli sklonit. V atraktivním...
U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...