Ve Velkém finále E.ON Junior Cupu skončila Zbrojovka třetí

Ve Velkém finále E.ON Junior Cupu skončila Zbrojovka třetí

Během právě uplynulého víkendu (8. až 9. září) se za účasti 18 českých a 2 slovenských klubů (hráči ročník 2002) odehrálo Velké finále 8. ročníku E.ON Junior Cupu. Výběr Zbrojovky si vedl výtečně a skončil nakonec na třetí příčce.

11 zápasů, jediná porážka. Tak zní bilance Brňanů na turnaji. Bohužel ona porážka přišla v semifinále s pražskou Spartou, Brno podlehlo 9:10. Nakonec se ale po výhře nad mladými "Klokany" mohli Brňané radovat ze třetího místa.

Turnaj nakonec ovládla právě Sparta, druhá skončila Slavia. Mezi oceněnými hráči byl i zástupce Zbrojovky - Adam Hložek zatížil konta soupeřů 28 góly a stal se nejlepším střelcem turnaje a zároveň nejlepším hráčem. Společnost E.ON věnovala 50 tisíc Kč na energetický projekt školy, kterou Adam navštěvuje.

Zbrojovku vedl na turnaji tým složený ze šéftrenéra přípravek Vladimíra Chaloupky, koordinátora přípravek Jiřího Vorlického a asistenta Jiřího Tichého. Pro Vorlického byl turnaj zvlášť pikantní.

"Dva měsíce už pracuji jako koordinátor mládeže ve Zbrojovce, ale zároveň jsem ještě uzavíral působnost u mládeže Boskovic," přibližuje určitou funkční rozpolcenost. Ve vzájemném zápase ale znát nijak nebyla. "Moje práce je spíše motivační a metodická, týká se mentální podpory, do dění v zápase nezasahuji, takže ke střetu zájmů nedošlo," usmívá se jeden z mužů, kteří mají brněnskou mládež na starosti.

Celkově byl Vorlický s turnajem spokojen. "Výsledkově to určitě úspěch je, ale o to v téhle věkové skupině až tak nejde. My musíme ocenit zejména to, že herně jsme působili nejkreativnějším dojmem. Za to patří velký dík zejména Vláďovi Chaloupkovi," přibližuje. Důkazem budiž fakt, že 99 nastřílených branek je nejlepším počinem na turnaji, žádný z týmů jich nevstřelil víc.

Brnu těsně unikl postup na největší evropský halový turnaj v Gilchingenu. Tam jedou jen obě pražská "S". Za zmínku stojí, že Brňané na tomto turnaji předloni skončili čtvrtí. Pořadatelé turnaje ovšem letos ocenili hru Brňanů s tím, že podobně technicky vyspělé mužstvo v této kategorii v České republice neviděli.

Výsledky Brňanů


Skupina A (1. místo, 27 bodů)
FC Zbrojovka Brno - FC Mirotice 18:0
FC Zbrojovka Brno - Bohemians 1905 2:1
FC Zbrojovka Brno - FC Nitra 10:3
FC Zbrojovka Brno - FC Kuřim 7:1
FC Zbrojovka Brno - Nová Včelnice 8:1
FC Zbrojovka Brno - SFK ELKO Holešov 10:0
FC Zbrojovka Brno - SK Baťov 1930 16:0
FC Zbrojovka Brno - FC ZVVZ Milevsko 4:0
FC Zbrojovka Brno - FC Boskovice 9:1

O umístění

semifinále: FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha 9:10
O 3. místo: FC Zbrojovka Brno - Bohemians 1905 6:5

Zúčastnění hráči:

Aldin Ibrahim, Canales Pineda Christian Enrico, Chaloupka Matěj, Chlubna Ondřej, Hemerka Adam, Hložek Adam, Jambor David, Konečný Kryštof, Kostrůnek Ivo, Kříž Filip, Obert Adam, Ondrášek Lukáš, Škuta Petr, Stejskal Adam, Svoboda Antonín.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....