PŘÍPRAVA: Zbrojovka - Singapur 2:2, zápas skončil

PŘÍPRAVA: Zbrojovka - Singapur 2:2, zápas skončil

AKTUALIZOVÁNO V 18:246 - Zbrojovku dnes čeká první herní test na předsezonním soustředění v Rakousku. Soupeř je poměrně netradiční - národní tým Singapuru. Utkání sledujeme v podrobné reportáži, konečný výsledek zní 2:2.

Sestava Zbrojovky pro utkání: Doležal (66. Veselý) - Sedlák, Malík, Buchta - Brigant, Kaščák (73. Košťál), Šumbera, Lutonský - Mezlík, Vávra, Pašek.

Něco o soupeři: Singapur je na 155. příčce v žebříčku FIFA. Největším úspěchem je účast na asijském šampionátu v roce 1984 - Singapur jej pořádal a měl tak zajištěnou účast. Ve skupině B porazil Indii a skončil tak před ní.

V kvalifikaci na probíhající světový šampionát prošel Singapur přes Malajsii do třetí fáze, v ní ale nezískal ani bod. Stejně tak neuspěl v klání o účast na asijském šampionátu, který se koná příští rok v Austrálii.

1. minuta, Zbrojovka Brno - Singapur 0:0. Utkání právě začalo.

5. minuta, Zbrojovka Brno - Singapur 0:0. Zbrojovka v úvodu utkání aktivnější, Vávra ale nepropálil klubko bránících hráčů.

9. minuta, Zbrojovka Brno - Singapur 0:0. Zahrozil i soupeř, rychlý brejk vyřešil odkopem na rohový kop Sedlák. Následný roh obrana zvládla.

15. minuta, Zbrojovka Brno - Singapur 0:0. Singapur v šanci, Rahman střílel nad. Po protiútoku zahrával Šumbera přímý kop a jeho tvrdou ránu gólman s problémy vyrazil.

29. minuta, Zbrojovka Brno - Singapur 0:0. Malík tvrdě pálí z hranice šestnáctky, míč skončil těsně nad břevnem.

38. minuta, Zbrojovka Brno - Singapur 0:0. Série brněnských rohů nepřinesla kýžený efekt.

44. minuta, Zbrojovka Brno - Singapur 0:1. Co se nepovedlo aktivnější Zbrojovce, to dokázal soupeř. Sérii chybek potrestal po rychlé akci ranou k tyči Khairul Amri.

45. minuta, Zbrojovka Brno - Singapur 0:1, první poločas skončil. Zbrojovka se prezentuje hrou s obrovským množstvím přihrávek, trvalá převaha je ovšem neplodná. Rychlý, důrazný a bojovný soupeř dobře brání a navíc dokázal jednou udeřit.

46. minuta, Zbrojovka Brno - Singapur 0:1, začal druhý poločas.

52. minuta, Zbrojovka Brno - Singapur 1:1. Po faulu na Paška nařídil rozhodčí pokutový kop. Z něj zajistil vyrovnání Pavel Mezlík.

64. minuta, Zbrojovka Brno - Singapur 1:2. Brno po gólu zvýšilo aktivitu, paradoxně ale udeřil soupeř, konkrétně hlavou po centru Sahil Suhaimi.

66. minuta, Zbrojovka Brno - Singapur 1:2. Do branky jde místo Doležala Veselý.

73. minuta, Zbrojovka Brno - Singapur 1:2. A Kaščáka nahrazuje Košťál.

75. minuta, Zbrojovka Brno - Singapur 1:2. V šanci na vyrovnání se ocitl Vávra, ale sám před gólmanem neuspěl.

90. minuta, Zbrojovka Brno - Singapur 2:2. Brněnská snaha o vyrovnání nese nakonec ovoce. V samém závěru se krásnou ranou z nějakých třiceti metrů prosadil Jan Malík, trefil šibenici.

90. minuta, Zbrojovka Brno - Singapur 2:2. Zápas skončil. O výhře mohli rozhodnout Šumbera a Mezlík, své šance ale neproměnili.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...