Zbrojovka hraje v pátek jedinou přípravu na ligu v domácím prostředí

Zbrojovka hraje v pátek jedinou přípravu na ligu v domácím prostředí

Jedenkrát a dost. Více možností vidět Zbrojovku v přípravě na první ligu fanoušci mít nebudou. Pouze v pátek, 4. července od půl čtvrté doma na Srbské, kam přijede Myjava.

S tím se pojí i dvě pozitivní zprávy: hrát se bude na hlavním stadionu (jen v případě nečekané bouřky či lijáku by se duel přesunul na tréninkové hřiště). A ta druhá: výkop v 15.30 hodin znamená, že naši fanoušci se stihnou včas přesunout k televizím, aby od šesté podvečerní stihli sledovat čtvrtfinálový šlágr MS mezi Německem a Francií.

Myjava skončila loni ve slovenské lize na sedmém místě a do nového ročníku Fortuna ligy (na Slovensku rovněž přešli od piva Corgoň k názvu sázkové kanceláře) vstoupí už za týden v Senici. Tým trénuje Peter Gergely a v jeho kádru je jediný cizinec - útočník Erik Daniel z Česka, dříve hráč Liberce.

Zbrojovka má za sebou tři přípravné duely, naposledy prohrála v úterý s Hradcem Králové 0:2. V tomto utkání si trenér Václav Kotal více považoval až druhý poločas, který hráli jeho svěřenci s větším důrazem a neinkasovali gól. „Doufám, že před vlastními fanoušky ukáží naši hráči lepší hru než s Hradcem,“ věří kouč. Poprvé v přípravě ustoupí od střídání dvou různých jedenáctek v poločase. „Šanci by měl dostat kádr zhruba šestnácti hráčů, takový ten základ pro ligu,“ naznačuje a dodává, že vybírat bude i podle toho, jak se hráči po náročných blocích přípravy budou cítit.

V příštím týdnu sehraje Zbrojovka ještě přípravu v jižních Čechách proti Českým Budějovicím a v pátek odjíždí na soustředění do Kaprunu. V jeho okolí změří síly s národním týmem Singapuru (sobota), Eintrachtem Braunschweig (neděle) a Lokomotivem Taškent (středa).

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....