Oslavy v Líšni okořenilo sedm branek, Zbrojovka načala novou sezonu vítězně

Oslavy v Líšni okořenilo sedm branek, Zbrojovka načala novou sezonu vítězně

B r n o - Oslavy se podařily, vstup do sezony také. Zbrojovka načala ročník 2014/15 výhrou na hřišti Líšně 5:2. Premiérové brněnské góly vstřelili Sýkora a Slančík, o zbylé trefy se postarali mladíci Stehlík, Šumbera a Kunc.

Partnerská Líšeň slavila 90. výročí založení klubu, jako milý dárek dostal klub navíc administrativní postup do MSFL - proti Zbrojovce se tak představili novopečení třetiligisté.

Nabuzení domácí měli první větší šanci utkání, na Milotínského zívala poloodkrytá branka, kterou ale nedokázal trefit. Dle klasického fotbalového pravidla pak udeřila Zbrojovka, za kterou do první půle naskočili čtyři z pěti noviců. První gól sezony (a svůj v dresu Brna) si připsal jeden z nich - Jan Sýkora, když nadvakrát překonal Krajíčka.

Další zásahy si Zbrojovka schovala na období po 20. minutě. Stehlík nejprve trefil dovedně skrytou ranou tyč, o chvilku později už byl úspěšnější Fabián Slančík - taktéž první trefou v brněnském dresu zvýšil na 0:2.

Aby toho nebylo pro domácí málo, za další minutu se gólu dočkal i Jindřich Stehlík. Ve 35. minutě korigoval na poločasových 1:3 Alexej Omelčenko, další šance zůstaly nevyužity.

Do druhé půle Zbrojovka prostřídala a zahrál si i pátý "nový muž", útočník Surynek. Opět padaly pěkné góly - v 57. minutě dorazil Vávrovu ránu do sítě Šimon Šumbera a Zbrojovka zase vedla o tři góly.

O pár minut později mohl tentýž hráč přidat pátý gól, skvělý zákrok ale vytasil Krajíček. Líšni se opět povedlo snížit na rozdíl dvou branek, o což se postaral precizním zakončením brejku Adam Lisický.

Brno ale neřeklo poslední slovo - v 75. minutě nádhernou ranou z nějakých šestadvaceti metrů upravil na konečných 2:5 Tomáš Kunc. Diváci tak v rámci oslav viděli sedm krásných branek, z tohoto pohledu se vstupní utkání nové sezony muselo líbit.

Ohlasy trenérů


Václav Kotal (Zbrojovka Brno) "Do utkání jsme šli po třech dnech tvrdého tréninku, jsem rád, že se nikdo nezranil a zápas měl po oba poločasy celkem dobrou úroveň. Šancí jsme měli hodně, proměnili jsme jen některé, ale to je v této fázi sezony normální. Chtěl jsem hlavně vidět hráče pracovat, výsledný dojem byl pozitivní. Na hodnocení nových tváří je ještě brzy, někteří hráči měli před utkáním drobné zdravotní problémy, proto nehráli. V týdnu se ale zapojí. Duel splnil účel."
Fabián Slančík: Doufám, že očekávání naplním
24.06.2014 | Martin Lísal

Fabián Slančík: Doufám, že očekávání naplním

B r n o - Stejně jako Jan Sýkora se i Fabián Slančík v premiéře uvedl gólem, potřeboval na to...
Hrálo se mi dobře, pochvaloval si debutant Sýkora
22.06.2014 | Martin Lísal

Hrálo se mi dobře, pochvaloval si debutant Sýkora

B r n o - Jen něco málo přes čtvrthodinu čekal Jan Sýkora na svůj první brněnský gól. Dvacetiletý...
Líšeň slaví 90. výročí, Zbrojovka bude u toho. První letošní zápas je tu!
21.06.2014 | Martin Lísal

Líšeň slaví 90. výročí, Zbrojovka bude u toho. První...

B r n o - Na brněnskou Zbrojovku čeká v neděli 22. června první přípravný zápas. Soupeřem bude...