Zbrojováci na hostování: Šuralův gól Žďáru nepomohl, opět se trefil Živný

Zbrojováci na hostování: Šuralův gól Žďáru nepomohl, opět se trefil Živný

B r n o - Opět vám přinášíme statistický souhrn toho, jak si vedli zástupci Zbrojovky na svých misích po celé republice. Gólově se tentokrát prosadil David Šural, jehož gól ovšem Žďáru k výhře nepomohl. To Živného trefa zajistila Rosicím v divizi výhru.

FNL

Sokolovský Baník neprožil ideální jaro. Nedávné zmrtvýchvstání nemělo dlouhého trvání a sezonu zakončili Západočeši dvěma porážkami. O víkendu podlehl Baník i s Petrem Glaserem v sestavě Karviné 1:3. V dresu soupeře odehrál 81 minut Milan Halaška.

Další porážku si Sokolovští připsali v posledním kole na hřišti Zlína, kde inkasovali dokonce pět branek. Glaser opět odehrál celý zápas, Sokolov nakonec klesl na šestou příčku.

Páté místo tak nakonec udržel navzdory prohrám Žižkov, na čtvrté místo se posunul Varnsdorf. V utkání Žižkova s Táborskem (0:2) šel na hřiště v 70. minutě i Michal Škoda. V závěru sezony na hřišti Třince (0:1) už v sestavě nefiguroval.

Karviné nakonec výhra v Sokolově nepomohla k lepšímu než osmému místu. V posledním utkání totiž podlehla zmíněnému Varnsdorfu 1:2, Halaška tentokrát odehrál hodinu a měl jednu solidní šanci na gól.

MSFL

Lukáš Matyska a Michael Kršák odehráli za HFK Olomouc celý zápas na hřišti Třebíče (1:1). Jindřich Stehlík se v sestavě neobjevil, holičtí fotbalisté jsou aktuálně osmí, čekají na ně ještě dva zápasy.

Trochu jiné starosti má trio Zbrojováků ve službách Žďáru nad Sázavou. Proti Zábřehu začal jejich tým nadějně a David Šural zajistil domácím vedení, soupeř ale po půli otočil. Žďár tak na záchranu ztrácí dvě kola před koncem pět bodů. Celý zápas odehrál Pavel Drbal, po 68 minutách byl střídán Lamine Fall.

Díky tomu se lépe dýchá předposlední Břeclavi. Za doma zdolala béčko Slovácka 1:0, u čehož figurovali i David Jukl a Pavel Lapeš. Oba byli v samém závěru střídáni.

ČFL

Rostislav Varaďa si na nedostatek prostoru stěžovat nemůže. V dresu Králova Dvora odehrál opět celý zápas na hřišti Čáslavi (2:2). Ještě v týdnu pak Dvorští předehrávali zápas se Strakonicemi, zvítězili 3:0 a Varaďa opět nechyběl. Jeho klub je aktuálně třetí, čeká jej ještě jeden zápas.<(p>

Divize

Za divizní Líšeň nastoupil k utkání na hřišti Polné gólman Jan Zádrapa, neinkasoval ani jednou a přispěl tak k bezbrankové remíze. V poli se objevili Jakub Krejčíř, Tadeáš Zezula a Ondřej Ullmann. Líšeňsští figurují na čtvrté příčce.

Fotbalisté Rosic vyhráli v Hodoníně 2:1 a mají tak stále ještě teoretickou šanci předstihnout první Vyškov. Druhou branku (svou osmnáctou v sezoně) vstřelil Martin Živný, v závěru byl střídán. 67 minut odehrál Lukáš Michna, Jiří Huška se v sestavě neobjevil.

Do problémů se dostala Bystrc. Bez řady hráčů (mimo jiné i Michala Kuglera) prohrála v Bystřici 0:4, porážku neodvrátil ani Luboš Košulič. Bystrčtí jsou třetí od konce a reálně jim hrozí pád do krajského přeboru.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....