Při finále poháru mně bylo Viktorky líto, ale teď už nebude, usmívá se „starý“ stoper

Při finále poháru mně bylo Viktorky líto, ale teď už nebude, usmívá se „starý“ stoper

Jak se pozná uvolněná atmosféra na tréninku? Třeba tak, že trenér svolí k tomu, aby se hrál mač staří versus mladí. Několik takových bitev okořenilo tréninky v uplynulých deseti dnech v době krátké ligové přestávky. „Vyhráli jsme 2:1 na zápasy,“ usmíval se ve čtvrtek během sledování zápasu juniorky Luděk Pernica.

No jo, to je sice hezký, že on vyhrál, ale na čí straně? Pernica oslaví v půli června 24. narozeniny. Patří tedy mezi mladé či staré? „Byl jsem nejmladší starej,“ směje se stoper, který tak odsunul do pozice nejstaršího mladého Lojzu Hyčku. Ten měl prostě smůlu. Přišel na svět o měsíc později a tak je zatím stále jen bažant.

I tato malá epizodka charakterizuje pohodovou atmosféru v kabině prvního týmu. Záchrana přišla před čtrnácti dny po výhře nad Slavií a teď čeká Zbrojovku poklidné dohrání jara. Ale na druhé straně žádná selanka. Neboť v neděli zajíždí Zbrojovka do Plzně, která odehraje poslední zápas před vlastním publikem s puncem úřadujícího mistra. „Nejsme pod stresem, budeme hrát uvolněně a snad si zahrajeme dobrej zápas,“ přeje si Pernica jako před dvěma lety, kdy Zbrojovka nečekaně coby nováček vyhrála v Plzni 3:2. „Nemůžeme to ale moc otevřít a dovolit Plzni jejich hru, s tím bychom neuspěli,“ myslí si.

Plzeň před týdnem v posledních vteřinách ztratila Pohár České pošty, bude to na ni znát? „Bylo mi jich líto, to se přiznám. V neděli ale půjde lítost stranou, Plzeň je zkušené mužstvo a za týden se s tím dokáže vyrovnat,“ dodává Pernica, který vzpomíná na dva nedávné pohárové duely: „Ukázali jsme si, že se nima dá hrát i na jejich hřišti. Dostali jsme gól na začátku a na konci, celou druhou půli jsme hráli v deseti a dobře jsme bránili. To by měl být základ úspěchu i nyní,“ uzavírá Pernica.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...