Naším cílem je v posledních dvou kolech uhrát co nejvíce bodů, přeje si trenér

Naším cílem je v posledních dvou kolech uhrát co nejvíce bodů, přeje si trenér

Mise je splněna, Zbrojovka se zachránila v nejvyšší soutěži. Ale neznamená to, že by měla „padla“. Čekají ji ještě dva zápasy a oba těžké. Ten první už v neděli v 18 hodin v Plzni.

Fakta hovoří jasně. Viktorka se bude loučit se svým publikem naposledy jako úřadující mistr. Tyto otěže pak převezme Sparta. Právě Sparta sebrala v sobotu v posledním momentě Plzni Pohár České pošty a po penaltách si jej přivlastnila. „Uvidíme, co to s Plzní udělá,“ zamýšlí se Václav Kotal a pak dodává: „Viktorka hraje poslední zápas v lize v domácím prostředí, tak se bude jistě chtít rozloučit se svými diváky co nejlepším způsobem. Očekávám, že to bude oboustranně ofenzivní utkání. Plzni v principu už o umístění nejde. My bychom zase rádi potvrdili formu ze zápasu proti Slavii. To jsme podali velmi dobrý výkon a rádi bychom na něj navázali.“

V tabulce má Zbrojovka před sebou dvě mužstva, která mají o bod více (Jablonec a Jihlava). „Rádi bychom se v tabulce ještě posunuli výš, když to půjde. Naším cílem bude uhrát co nejvíce bodů v posledních dvou kolech,“ říká trenér. Zdravotně je kádr v pořádku, chybějí jen dlouhodobí marodi. „Šanci by měli dostat hráči, kteří toho zatím tolik neodehráli,“ naznačuje trenér možné změny v sestavě.

Zbrojovka odehrála s Plzní na jaře dva pohárové duely, na západě Čech prohrála 0:2 a doma remizovala 0:0. Trenér si myslí, že z toho vycházet nejde. „Plzeň nastupovala v poháru i lize vždy se třemi-čtyřmi jinými hráči. Mohla si to dovolit, protože má kvalitní kádr. Nevím, jak se rozhodne jejich trenér, ale sestava Plzně bude asi jiná, než s jakou hráli proti nám pohár. My se ale soustředíme na vlastní výkon,“ zakončuje kouč.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...