Mrzí mě gól v závěru, stav 0:1 by byl pro odvetu s Viktorkou lepší, myslí si Lutonský

Mrzí mě gól v závěru, stav 0:1 by byl pro odvetu s Viktorkou lepší, myslí si Lutonský

V lize zatím příliš příležitostí nedostává, zato v Poháru České pošty ano. Na podzim odstartoval v odvetě proti Žižkovu první trefou gólovou smršť (4:0), nyní odehrál MILAN LUTONSKÝ i celé první semifinále v Plzni. „Ale jestli budu hrát i v odvetě, to zatím nevím,“ říkal před středečním dopoledním tréninkem.

Před Zbrojovkou stojí těžký úkol. Aby postoupila, musí smazat proti rozjeté Plzni dvoubrankové manko z prvního utkání. „Bylo to tam velmi těžké,“ vracel se k duelu ve Štruncových sadech. „Plzeň už ztratila naději na zisk titulu a tak se upíná k poháru. Proti nám postavila to nejlepší, co má k dispozici a zřejmě to tak udělá i ve čtvrteční odvetě,“ myslí si Lutonský. On jako levý záložník se na hřišti potkával s Petrželou a Řezníkem. „Oba to jsou rychlí a útoční hráči, patří na svých postech k nejlepším v naší lize. Ale dalo se proti nim hrát. Spíš mě mrzí, že jsme neuhráli výsledek 0:1, dostali jsme gól až v samém závěru, to je z hlediska vyhlídek pro odvetu horší,“ tvrdí.

Kde by tedy mohla být šance, aby Zbrojovka zlikvidovala náskok Viktorie? „Musíme dát minimálně dva góly, žádný nedostat a pak proměnit všechny penalty,“ vypočítává Milan. „Oni jsou ale v defenzivě hodně obezřetní, těžko nás budou pouštět do koncovky, spíš než náš tlak bych to viděl na možnost rychlých protiútoků,“ uvažuje nahlas. „My jsme ale už v Plzni dokázali, že s nimi můžeme hrát vyrovnaně, byť jsme tam ve druhé půli hráli o deseti hráčích. Museli jsme pracovat kompaktně, abychom zamezili Plzni centrovat k nám do vápna. To bude i úkol pro odvetu,“ naznačuje něco z taktiky.

Zda bude hrát od začátku, Milan nevěděl. „Na mém místě hrají Mira Keresteš a Lojza Hyčka, oběma se tam daří. Přišly výsledky v boji o záchranu. Já musím na svoji šanci čekat dál a jinak než poctivým tréninkem se do základu nedostanu,“ je Lutonskému jasné.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....