Zbrojováci na hostování: Uzdravený Glaser pomohl k výhře, Živný v roli střelce

Zbrojováci na hostování: Uzdravený Glaser pomohl k výhře, Živný v roli střelce

Další fotbalový víkend opět přinesl řadu zápasů, do kterých více či méně úspěšně zasáhli i kmenoví hráči Zbrojovky, hostující v jiných klubech. Jak si vedli? To zjistíte v následujícím výčtu.

Fotbalová národní liga

Petr Glaser se zotavil po zranění a na postu špílmachra asistoval u výhry Sokolova v Pardubicích 2:1. Sokolovští uťali výhrou nepříjemnou sérii porážek a jsou osmí.

Michal Škoda šel v dresu Žižkova na hřiště v 62. minutě, tou dobou již jeho klub vedl na hřišti Bohemians Praha 4:0 a stejným výsledkem zápas skončil. Viktorka se posunula na čtvrté místo.

Těžkou roli měl Milan Halaška, jehož Karviná prohrávala ve Zlíně již v 8. minutě 0:2. Halaška šel na hřiště na začátku druhé půle, ale k obratu nepomohl a Karviná nakonec inkasovala ještě jednou. Prohra znamená aktuální pátou příčku.

MSFL

Brněnská trojice přispěla k remíze HFK Olomouc (aktuálně 9. příčka) s Mikulovicemi 3:3. Lukáš Matyska, Michael Kršák i Jindřich Stehlík naskočili tentokrát od začátku, druhý jmenovaný byl střídán v 78. minutě. Lukáš Matyska neproměnil v průběhu utkání pokutový kop.

Trojice Zbrojováků zasáhla také do utkání Žďáru nad Sázavou v Třebíči. Poslední celek tabulky zde překvapivě vyhrál 1:0, k čemuž přispěl zodpovědným výkonem v obraně Pavel Drbal. David Šural oživil útok ve 46. minutě a Lamine Fall přišel na poslední čtvrthodinu.

Žďár se díky výhře takřka dotáhl na předposlední Břeclav. Ta o víkendu prohrála v Uničově 0:1, prohru neodvrátilo ani útočné dulo Pavel LapešDavid Jukl, které odehrálo celý zápas. První jmenovaný trefil hlavou pouze tyč.

ČFL

Rostislav Varaďa si v Králově Dvoře užívá pohody, jeho tým zvítězil počtvrté v řadě – tentokrát zdolal SK Zápy 2:1. Brněnský záložník odehrál celý zápas a může se nadále těšit ze čtvrté příčky tabulky i z faktu, že ztráta na první Kolín je pouze tříbodová.

Divize

V dresu divizní Líšně se při prohře 1:2 s Bystrcí tentokrát žádný Zbrojovák neobjevil, na druhé straně hřiště ale celý zápas operoval Michal Kugler.

Druhý celek Rosic doma porazil Tasovice bez problémů 3:0. Dvakrát se prosadil Martin Živný, celý zápas absolvoval Jiří Huška a v 58. minutě byl střídán Lukáš Michna.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....