Kotal po Boleslavi: Trojka na začátku je pěkná, ještě by nám ale slušela minimálně jedna výhra

Kotal po Boleslavi: Trojka na začátku je pěkná, ještě by nám ale slušela minimálně jedna výhra

B r n o - Byly to nervy, ale sérii zápasů bez porážky se Zbrojovce povedlo protáhnout na pět. V závěru se o to postaral střídající Šimon Šumbera, což samozřejmě udělalo radost i trenéru Kotalovi.

Ještě před ním dostal na pozápasové tiskovce slovo hostující trenér Jarolím. "Spokojeni nemůžeme být, tři body byly na dosah. Náskok se sice zvýšil, ale mohl být i větší. Říkal jsem hráčům, že bychom do cíle neměli dokulhat, ale dojít přesvědčivě. Vedení jsme měli potvrdit, chyběla nám přesnost."

V hodnocení utkání ale vysekl i poklonu domácímu celku. "My do zápasu nevstoupili kdovíjak, ztráceli jsme míče a do vedení jsme šli tak trochu paradoxně. Ustáli jsme řadu nebezpečných situací, až v závěru to nevyšlo. Věděli jsme, že se ve druhé půli bude soupeř víc tlačit dopředu, chtěli jsme toho využít, nepovedlo se," smutnil Jarolím. "Čeká nás poměrně těžký los, hotovo tedy ještě není," dodal hostující kouč poté, co novináři zmínili šestibodový náskok na čtvrtou příčku.

Lodivod Zbrojovky Václav Kotal mohl být spokojenější, vydřený bod potěší. "Už jich máme třicet, trojka na začátku je pěkná. Ale slušela by nám ještě minimálně jedna výhra, abychom byli klidnější," naznačil, že cesta za vysněnou záchranou nadále není u konce (kolo navíc naní kompletní).

Pak už zhodnotil samotný zápas. "Věděli jsme, že soupeř bude díky výsledkům konkurentů v klidu, navíc jsme mu to usnadnili chybou, po které padl gól. To se bohužel při standardkách stává, naštěstí se nám to v závěru vrátilo. Remíza je zasloužená," povídal.

Kotalovi dnes vyšel tah s nasazením Šimona Šumbery. "Dělali jsme si z něj legraci, že neví, na kterou bránu má útočit. Až když se do vápna vydal i Dolík (Martin Doležal - pozn. red.), tak to poznal," smál se. "Ale Šimon tam už jednu nadějnou možnost měl, nahrával Paškovi a moc nechybělo. Byl efektivní," připomněl - už vážněji - jednu z mnoha šancí Brna na vyrovnání.

V samém závěru to tedy vyšlo, i díky přispění Martina Doležala. "Komunikovali jsme s ním, věděli jsme, že už bude pomalu konec a že se Boleslav přes půlku nejspíš nedostane, pokud míč ztratíme. Měl za úkol udělat ve vápně rozruch, což splnilo celé mužstvo," dodal dobře naladěný kouč.

Toho čeká opět náročný týden, zakončený utkáním v Jihlavě. "Ta je na tom podobně, bude to duel o definitivní záchranu. Opět uděláme maximum pro úspěch," slíbil.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...