Snad se nám povedlo fanoušky nalákat, věří před utkáním s Boleslaví trenér Kotal

Snad se nám povedlo fanoušky nalákat, věří před utkáním s Boleslaví trenér Kotal

B r n o - Zbrojovka má za sebou nebývale šňůru - neprohrála čtyřikrát v řadě, což se naposledy podařilo ve druhé lize. Nyní ale čeká na Brňany hodně náročná zkouška - na Srbskou dorazí rozjetá Mladá Boleslav.

Trenér Kotal po nabitém týdnu sčítal u svých svěřenců šrámy. "Vzhledem k programu se to nakumulovalo, ale věřím, že se dáme dohromady. Chybět bude určitě Pavel Košťál, jeho stav vyžaduje pár dní klid a do tréninku by se měl zapojit až po víkendu. Marek Kaščák ještě neodehrál ani minutu, na hru v takovém utkání to tedy ještě není, byť trénuje naplno. Počítat můžeme naopak s Kerestešem, který si odpykal karetní trest," zahájil kouč.

Pak už se věnoval nejbližšímu soupeři. "V posledních dvou zápasech vstřelili osm gólů a na jaře prohráli jen jednou. Mají pohárové ambice, ale i my jsme si zvýšili posledními výsledky sebevědomí a chceme jim cestu za poháry znepříjemnit. Uděláme maximum pro úspěch," slíbil.

V čem konkrétně tkví síla soupeře? "Mužstvo je zkušené, složené z kvalitních hráčů. Funguje osa týmu, silná je i lavička. Hrají důrazně, silově, jsou rychlí po stranách. Je to aktuálně jeden z nejtěžších soupeřů v české lize," vysekl kouč Kotal Boleslavi poklonu. "Ale i Teplice mají pohárové ambice a my si dokázali, že s nimi můžeme hrát. Byť jaro samozřejmě nemají takové, jaké si představovali," připomněl kouč poslední výsledek Zbrojovky.

Brňané neprohráli čtyři zápasy v řadě, získali deset bodů. Odlehčenost ale dle Kotala necítí. "To by bylo špatně, hotovo totiž ještě není, ještě musíme nějaké body získat. Ideálně doma, před našimi fanoušky. Neradi bychom se dostali do situace, kdy například proti Slavii budeme hrát o život. Nějaké kroky jsme už udělali, ale potřebujeme další," odmítá trenér sebeuspokojení.

On i jeho svěřenci doufají, že duel s Boleslaví bude sledovat hojná kulisa. "Věříme, že když bude solidní počasí, dojde hodně fanoušků. Snad jsme je nalákali předchozími výsledky, navíc soupeř je atraktivní. Chceme získat jistotu záchrany co nejdříve," zakončil.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...