Na podzim jsme dokázali, že se s nimi dá hrát. Bodovat chceme i nyní, říká útočník Zbrojovky.

Na podzim jsme dokázali, že se s nimi dá hrát. Bodovat chceme i nyní, říká útočník Zbrojovky.

Možná si na to vzpomenete. Na podzim porazila Zbrojovka doma tehdy rozjeté Teplice 3:2 a zastavila tak svůj pád ke dnu ligové tabulky. Trenér Václav Kotal slavil své druhé vítězství na lavičce Zbrojovky a fanoušek se (možná) nestačil divit. Před tím defenzivní hráč DAVID PAŠEK hrál podhrotového útočníka dokonce vstřelil vítězný gól.

Od té doby už „Pašovi“ sedí nálepka ofenzivního hráče a nebýt zimního zranění, mohla by střelecká bilance být i lepší, než čtyři branky a dvě asistence. „Už jsem si na tento post zvykl a sedí mi to,“ říkal v pátek po tréninku, na němž především vyháněl únavu ze čtvrtečního pohárového zápasu v Plzni. Tento duel byl pro něj prvním, do něhož nastoupil na jaře od začátku, v pondělí proti Olomouci střídal a nahrával Honzovi Malíkovi na druhý gól. „Fyzicky už se cítím celkem v pohodě, úplně naplno jsem vydržel tak sedmdesát minut,“ přiznal, jak je na tom po doléčení zranění. „Celou druhou půli jsme hráli v deseti a bylo to znát, zvláště proti tak silnému soupeři, jakým je Plzeň,“ vykládal. On sám se dostal do jedné střelecké příležitosti. „Šel jsem do centru a hlavou střílel nad. Jenže na tento pokus budu ještě dlouho vzpomínat, po něm mi přistála na hlavu kopačka někoho z Plzeňských. Myslím, že to byl Honza Kovařík,“ dodal. Nicméně následky to mít nebude, Pašek v pátek trénoval a v sobotu odjede na sever Čech k dalšímu důležitému zápasu.

V hlavě určitě bude mít vzpomínky na už zmíněný zápas na podzim. „Teď to bude ale něco úplně jiného,“ vnímá realitu. Teplice sice o malinko snížily svoji podzimní výkonnost, ale zase hrají doma. „Mají tam spoustu šikovných fotbalistů, třeba Listingiho, Nivalda, Vachouška, to jsou jejich techničtí a střelečtí tahouni,“ říká Pašek. „My tam ale nejedeme s poraženeckou náladou. Na podzim jsme si dokázali, že se s nimi dá hrát, tak teď do toho půjdeme znova naplno. Chceme určitě bodovat a co nejdříve mít jistotu záchrany,“ zakončil Pašek.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...