Po pohárovém vystoupení v Plzni čeká Zbrojovku v neděli v lize další silný tým z Čech

Po pohárovém vystoupení v Plzni čeká Zbrojovku v neděli v lize další silný tým z Čech

Jeden tým z čela českého ligového pelotonu za námi, druhý před námi. Zbrojovka má v „anglickém“ týdnu za soupeře vskutku elitu. Po pohárovém zápase v Plzni nyní míří na ligu do Teplic.

V prvním semifinále v Plzni se náš tým neukázal ve špatném světle, byť v základní sestavě se objevili hráči, kteří dosud příliš příležitostí z různých důvodů nedostávali – Lutonský, Malík, Pašek. Trenér Václav Kotal to shrnul: „Ukázalo se, že i proti tak silnému protivníkovi můžeme uspět, i když hrajeme v deseti. Hráči se přesvědčili, že při zodpovědné hře a daném způsobu hry bez dělání zbytečných chyb se dá uhrát solidní výsledek. I když samozřejmě nepředpokládám, že takový zápas se obejde bez šancí týmu, který si vytvoří tlak tak jako Plzeň.“

Zbrojovka bude dohrávat sezonu s úzkým kádrem. Jak už jsme informovali, vypadl kvůli natrženému stehennímu svalu Markovič. Nyní musí z úvah o sestavě trenér Kotal vypustit i Miru Keresteše, který viděl v Plzni za faul na unikajícího Tecla rovnou červenou kartu. A „ostré“ tresty se z poháru přenášejí do ligy. „Z lavičky se mi zdálo, že by náš brankář dlouhý balon měl, takže by to mohla být jen žlutá karta, ale sudí to posoudil tak, jak to posoudil,“ vzal prostě trenér na vědomí Kerestešovo vyloučení.

V Plzni nehrál a ani nebyl stoper Pavel Košťál. „Mám nějaké problémy s úpony v kotníku, ještě mě čekají nějaká vyšetření. Zatím nedokážu říct, jestli budu do neděle ve stavu, kdy bych mohl nastoupit do utkání,“ říkal v pátek ráno v kabině.

Teplice Zbrojovka na podzim porazila 3:2 po jednom z nejlepších výkonů na domácím hřišti. „Teplice nyní nepodávají takové výkony jako na podzim, ale pořád patří k předním českým týmům. Stále mají šanci na evropské poháry, z české ligy do Evropské ligy mohlo jít vzhledem k vývoji v Poháru i čtvrté mužstvo, o to více mají oč hrát. Předpokládáme, že udělají všechno pro to, aby vyhráli,“ myslí si Kotal. „Stále disponují velkou ofenzivní silou, na Bohemce předvedli zejména v první půli dobrý výkon, jen neproměňovali šance,“ vystudoval trenér z jejich hry.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...