Nike Premier Cup 2014 - Zbrojovka nakonec desátá

Nike Premier Cup 2014 - Zbrojovka nakonec desátá

P r a h a - Dvě výhry, dvě remízy a dvě porážky - s takovou bilancí nakonec starší žáci Zbrojovky zakončili letošní Nike Premier Cup, při kterém jim chyběl krůček k postupu do vyřazovacích bojů.

Nakonec z toho bylo desáté místo - stejně jako loni. "Ve většině utkání jsme herně obstáli. Jediný zápas, který nám opravdu nevyšel, bohužel zásadně ovlivnil umístění v turnaji - proti Vyškovu. Jinak ale kluci zaslouží ocenění za přístup, ve srovnání s tuzemskou a slovenskou špičkou jsme obstáli," zhodnotil turnaj trenér Pavel Šustr.

Narážel tak na zápas, ve kterém by si Zbrojovka v případě výhry zajistila postup do čtvrtfinále - přičemž Vyškov v letošní sezoně dokázala pokaždé porazit. Celkovým vítězem se tak nakonec stala pražská Sparta, ve finále zdolala Slovan Bratislava 1:0.

Zbrojovka - Baník Ostrava 1:1

Branka: Krejčí (Jambor)

Pavel Šustr: "Do utkání jsme vstoupili aktivně, už ve 3. minutě jsme po našem tlaku vstřelili vedoucí branku. Ve stejném duchu se odvíjel zbytek zápasu. Bohužel jsme se nevyvarovali taktické chyby při bránění a soupeř vyrovnal. Přes velký tlak a spoustu šancí jsme nedokázali zápas rozhodnout."

Zbrojovka - Slovácko 1:1

Branka: Kotoun (Moučka)

Pavel Šustr: "Do utkání jsme opět vstoupili velmi aktivně, vytvořili si několik slibných příležitostí a v 15. minutě šli zaslouženě do vedení. Opět jsme se nevyvarovali chyby v obranné fázi a po ztrátě míče a penaltovém zákroku soupeř vyrovnal. I přes několik vyložených brankových příležitostí se nám nepodařilo skórovat a zápas opět skončil jen remízou."

Zbrojovka - Jablonec 2:0

Branky: Zikl (Jambor), Krejčí (Jambor)

Pavel Šustr: "I do tohoto utkání jsme vstoupili aktivně. I přes „tlak výsledku“ jsme hráli uvolněně. Soupeře jsme přehráli a zaslouženě zvítězili 2:0."

Zbrojovka - Vyškov 0:1

Pavel Šustr: "V tomto utkání jsme předvedli nejslabší výkon. Nebyli jsme schopni řešit herní situace a po taktické chybě jsme inkasovali rozhodující branku, na kterou jsme nedokázali zareagovat. Ve skupině jsme tak skončili třetí."

O 9. až 12. místo, Zbrojovka - Pardubice 2:0

Branky: Krejčí (Kříž D.), Černín

Pavel Šustr: "Do zápasu hráči vstoupili s čistou hlavou a sehráli naše nejlepší utkání na turnaji. Soupeře jsme předčili ve všech činnostech a zaslouženě zvítězili."

O 9. místo, Zbrojovka - Žilina 0:2

Pavel Šustr: "V zápase o konečné 9. místo se nám nepodařilo navázat na výborný výkon ze zápasu s Pardubicemi. Soupeř se prezentoval důraznou a jednoduchou hrou, kdežto z naší strany to bylo upracované. Už do poločasu Žilina potrestala dvě chyby v naší defenzívě, nám se již zápas zvrátit nepodařilo."

Reprezentovali Zbrojovku

Mrázek, Kříž J., Blažík, Kropáček, Pyš, Jordan, Kotoun, Svoboda, Krejčí, Černín, Holman, Šarkózy, Moučka, Zikl, Jambor, Kříž D.

další články

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...
U17: Těsná prohra s Pardubicemi
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U17: Těsná prohra s Pardubicemi

B r n o - Také dorostenci kategorie U17 se před Pardubicemi nakonec museli sklonit. V atraktivním...
U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...