Výborný vstup do utkání, pak nervozita, hodnotí Kotal výhru nad Duklou

Výborný vstup do utkání, pak nervozita, hodnotí Kotal výhru nad Duklou

B r n o - Zbrojovka zvládla těžký zápas s Duklou, zvítězila 2:1 a odlepila se od sestupové předposlední příčky. Václav Kotal tak načal druhou stovku svých ligových zápasů výhrou, Zbrojovka potvrdila pohárový úspěch z hřiště Slavie.

Jako první odpovídal na pozápasové otázky novinářů Luboš Kozel - spokojen byl zákonitě méně. "Chtěli jsme v úvodu využít určité nervozity domácích, pramenící ze situace v tabulce. To se ale nepovedlo, vůbec jsme se nedostávali do hry a soupeři chybami nabídli vedení," zahájil kriticky.

Až kontaktní gól před změnou stran Duklu nakopl. "To nás vrátilo do hry," souhlasil Kozel. "Ve druhé půli se hrálo s nadsázkou na jednu branku, soupeř hrozil spíše jen protiútoky a díky našim faulům i zestandardních situací," dodal.

Dukla nenasadila do utkání některé klíčové hráče, Pospěch s Marešem se do hry dostali až v průběhu utkání. "Máme hodně nahuštěný program a musíme zátěž trochu rozložit. Hráči širšího kádru se v zimě jevili dobře a museli dostat možnost ukázat se i v lize," vysvětlil Kozel.

Ve druhé půli měli jeho svěřenci několik momentů, které mohly skončit vyrovnáním. "Když jsme sami před brankou, musíme to proměnit. To se ale nepovedlo, i proto jsme prohráli. Šance byly," zakončil hostující kouč.

Pak už se k mikrofonu dostal Václav Kotal. "Měli jsme výborný vstup do utkání, povedlo se nám gólově zakončit dvě krásné akce. Bohužel jsme tento výsledek neudrželi déle a soupeř využil naší chyby. Nechali jsme odcentrovat hráče od rohového praporku a ten gól zapříčinil ve druhé půli určitou nervozitu," začal své hodnocení.

Zbrojovka se po změně stran prezentovala výrazně defenzivnějším pojetím. "Vyplynulo to ze hry, stejně jako střídání. Dukla šla do rizika, nasadila útočné hráče, na což jsme museli reagovat. Bohužel nám nevyšel některý z protiútoků, proto jsme se o výsledek báli až do konce."

Dobrým dojmem se v duelu uvedli Keresteš s Hyčkou. "Povedlo se jim už utkání na Slavii a dnes to zopakovali. Keresteš korunoval svůj výkon krásnou branku a Alois Hyčka se na levé straně cítil také dobře, výsledkem byla gólová přihrávka a řada získaných míčů," chválil kouč.

Pochvalu za bojovnost si dnes ovšem zasloužil celý tým. "Nervozitě se v takovém případě těžko bránit, hráči věděli, jaká je situace v tabulce. Nikdo nechtěl udělat fatální chybu. Dukla měla šance, naštěstí je nevyužila a my tak získali nesmírně důležitou výhru," dodal spokojený Kotal, který tak načal druhou stovku ligových zápasů vítězně.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...