„Každý viděl, že to byla katastrofa, ale budeme bojovat do konce,“ řekl kapitán

„Každý viděl, že to byla katastrofa, ale budeme bojovat do konce,“ řekl kapitán

Z šatny odcházel skoro jako poslední. Vůbec mu nebylo do řeči. Věděl, že nafasovaná pětka na Slovácku je velký průšvih. Rozvláčně pak kapitán PAVEL ZAVADIL mluvil i do novinářských diktafonů.

„Nechtěl bych dnes říct něco, čeho bych později litoval,“ brzdil v sobě emoce. „Takový zápas jsem dlouho nezažil. Nechci o někom mluvit konkrétně, ani nebudu. Do konce ligy je ještě devět kol. Však víte, že já bojuji vždycky do konce a tak to bude i teď. Každý na stadionu tady viděl, že to byla katastrofa,“ řekl na rovinu. Přitom Zbrojovce se v minulých letech na Slovácku vždy dařilo. „Minule jsme tady odehráli skvělý utkání,“ připomněl loňskou výhru 1:0 na začátku ročníku, kdy byla Zbrojovka nováčkem a tým vedl Petr Čuhel. „Teď jsme ale v jiné situaci, jsme ve srabu. Já nevidím do hlav jiným hráčům, nevím, s čím do zápasu jdou. Tady jste jasně viděli, že Slovácko bylo v efektivitě, v sebevědomí, v těch rozhodujících momentech lepší,“ řekl Zavadil.

Řeč se stočila i na vlastní gól v první čtvrthodině. „Určitě nám to nepřidá. Jsou to neskutečné góly, které my dostáváme,“ pousmál se hořce i se vzpomínkou na obdrženou branku v Liberci. „Byly tam i další situace. I my jsme měli šance, byly dobré věci vepředu, ale ta efektivita a kvalita tam není. Dávali jsme soupeři strašně moc prostoru na stranách, měli čas na centry, na zakončení. Nám chyběla v ofenzivní části fotbalovost, nemáme na to, abychom to vyřešili správně a tak, jak by bylo potřeba. Slovácko to v sobě má. My pak dostaneme gól z každé jejich situace. Po centrech, po prohraných soubojích,“ vyznal se kapitán.

Zbrojovka jede ve středu na čtvrtfinále České pošty na Slavii. Může to být odraz k brněnskému zlepšení, k zapomenutí slováckého debaklu? „Nevím, co bych k tomu teď řekl. Pohár je něco jiného, pro nás bude klíčové ligové utkání příští neděli s Duklou,“ zakončil Zavadil.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...